Košarkarski klub Komenda z novim vodstvom

V petek, 9. junija 2023, je v prostorih Košarkarskega kluba Komenda (KK Komenda) potekala redna letna skupščina članov društva (občni zbor), na kateri so izvolili tudi novo vodstvo.

Dosedanji predsednik kluba Anže Štern je članom predstavil organizacijsko delovanje in finančno stanje kluba v letu 2022.

V nadaljevanju so v KK Komenda izvolili novo vodstvo kluba. Za predsednika so soglasno potrdil Romana Dobnikarja, ki je 7 let vodil Atletsko zvezo Slovenije (AZS). Včeraj pa se je z veseljem odzval povabilu kolegov iz njegovega rojstnega kraja (Občine Komenda) in prevzel predsedovanje klubu z dolgoletno tradicijo v Komendi.

Štern je ostal podpredsednik Kluba, z novim predsednikom pa sta si segla v roke in Anže bo (poleg tega, da je tudi aktiven občinski svetnik Občine Komenda) nekaj svojega časa namenil članski ekipi KK Komenda. Predvsem pa otroke iz Kamnika in Komende “spravljali izpred ekranov” na zdravo igrišče, kar je ključno.

Roman Dobnikar je predstavil program, ki zajema organizacijsko okrepitev, finančno stabilizacijo (ustanovitev Poslovnega kluba) za prihodnja leta, ter okrepitev navijaške kulture skozi “Bob-Cats Wild” FAN skupino.

“Zelo sem hvaležen Anžetu, da je košarka v Komendi ohranila svojo dolgoletno tradicijo. Telovadnica in športna dvorana v Komendi ima dolgoletno zgodovino, košarka pa je bila in bo njeno srce. Sam sem se pozitivno odzval na povabilo občanov, tako da bom s poslovnimi izkušnjami in s poznanstvi lahko pomagal domačemu kraju. Predvsem pa me veseli, da se dviguje vpis otrok in mladine, medtem ko se bo Anže lotil članske ekipe. Hkrati pa bomo v Občini Komenda postavi tudi novo zunanje košarkarsko, nogometno in odbojkarsko igrišče – ter lahko razvijali med drugim tudi regijska StreetBasket 3×3 tekmovanja,” je ob izvolitvi za novega predsednika kluba povedal Roman Dobnikar.

Miha Ulčar; Foto: KK Komenda

 

Tagi