Domžalčani so se poslovili še od enega mladega upa

Delo z mladimi košarkarji že vsa leta predstavlja enega od temeljev delovanja Helios Sunsov. V zadnjih letih je tako kar nekaj košarkarjev dobilo priložnost dokazovanja v članski ekipi, skoraj da vsakoletna stalnica pa je zdaj tudi odhod katerega od mladih talentov v enega od večjih evropskih klubov. Zadnji tak je 14-letni Aleksandar Goljović, ki bo svojo košarkarsko pot nadaljeval pri beograjskem Partizanu.

Pred leti je Rok Radović odšel v zagrebško Cedevito, Aleksander Shashkov v Milano, nato sta sledila odhoda Urbana Klavžarja in predlani še Jana Videta v Real Madrid, zdaj pa mladinski pogon Helios Sunsov izgublja še enega od svojih talentov. Aleksandar Goljović, sin nekdanjega slovenskega reprezentanta Miljana Goljovića, ki se je v Domžale pred tremi leti preselil iz AKK Branika, bo oblekel črno-beli dres beograjskega velikana, ki letos doživlja pravi preporod. Članska ekipa Partizana, pod vodstvom legendarnega trenerja Željka Obradovića, deluje zastrašujoče, ta zanos pa želijo odgovorni prenesti tudi v delo mladinskega pogona. Aleksandar velja za enega večjih talentov generacije 2007, ob košarkarskem znanju pa ga krasi nepopustljiva, hkrati tudi nalezljiva volja do dela, kar bodo fantje na treningih v Domžalah najbolj pogrešali. Ne enem od zadnjih treningov so se trenerji in soigralci od Acota poslovili z priložnostnim darilom in mu zaželeli vse najboljše na nadaljnji košarkarski poti.

Aleksandar Goljović.

Rezultati mlajših selekcij, število slovenskih reprezentantov v mlajših reprezentancah in pa tudi taki “evropski” prestopi, so dokaz uspešnega dela mladinskega pogona Helios Suns, nad katerim že dobro desetletje bdi Dejan Čikić s svojo ekipo trenerjev. Na žalost je košarka svetlobna leta za nogometom, kjer takšni prestopi skrbijo tudi za samooskrbo mladinskih pogonov, a to vseeno ne zmanjša ponosa na kvalitetno klubsko delo, podkrepljeno z odličnimi pogoji ter organizacijsko stalnostjo v vseh teh letih.

Avtor: Helios Suns; Foto: Helios Suns

 

Tagi