KICKBOXING: Odličen nastop Marjana Bolharja na odprtem prvenstvu Srbije

Pretekli vikend 23.-24.02. je v Beogradu potekal WAKO evropski pokal Serbia Open 2013, kjer se je zbralo približno 100 tekmovalcev iz Srbije, Mađarske, Makedonije, Bosne in Hercegovine in Slovenije, ki so se borili v disciplini K-1 rules in kick light.

V močni konkurenci je naše barve zastopal Marjan Bolhar (KBV Domžale), sicer lansko letni zmagovalec tega turnirja, ki se je boril v kick lightu do 79kg in v ½ finalu prepričljivo premagal domačina Stefana Andrejevića s 3:0, nato pa se je v finalu pomeril z aktualnim svetovnim prvakom, vendar takrat do 74kg Dimitrom Gorgievim iz Makedonije.

Po izjemno napeti borbi in predvsem polni sumljivih sodniških odločitev je na koncu slavil Makedonec, ki je bil na koncu 3. runde že vidno izčrpan. Kljub rahlemu razočaranju je Marjan Bolhar osvojil odlično 2.mesto in prejel mnoge čestitke in pohvale tako od gledalcev kot tudi od organizatorja za svoj nastop in izjemno fizično pripravljenost saj je po prepričanju mnogih pokazal tudi naj lepšo tehniko na tem turnirju.

Glede na to, da je pa to letos šele njegov prvi nastop, bo Bolhar imel še veliko priložnosti dokazati in pokazati, da sodi v sam svetovni vrh v disciplini kick light in upa, tudi na tako željeno medaljo na SP, ki bo letos v Turčiji v mesecu novembru.

 

Tekst in foto: Slavko Majkić, Kickboxing zveza Slovenije

Tagi