Judoisti osvojili kopico medalj na mednarodnem pokalu Una Bihać

Judo klub Komenda se je v soboto, 19.10.2019 z ekipo sedmih tekmovalcev odpravil v Bosno, natančneje v Bihać, kjer je Judo klub Una organiziral mednarodno tekmovanje v judu. Naši mladi judoisti so pokazali odlične borbe tudi na tujih tleh, kjer so se pomerili z nasprotniki predvsem iz Balkanskih držav ter Bolgarije in Ukrajine.

V najmlajši kategoriji U8, kjer so borbe potekale zgolj v ne-wazi (parterju) sta se borila Vid Romšak in Nik Fetić. Vid je s 4 hitrimi zmagami osvojil 1. mesto, Nik pa se je sicer dobro boril, a pravo željo po zmagi pokazal malo prepozno in tako osvojil še vedno odlično 3. mesto. V kategoriji U10, kjer so že potekale prave borbe je še enkrat nastopil Vid Romšak, ki je kot najlažji tekmovalec v svoji kategoriji osvojil 2. mesto. Zelo dobro se je boril tudi Leon Adrović, kateremu je zaradi izenačenega rezultata po točkah z ostalimi tekmovalci, mesto določilo tehtanje. Po teži se je uvrstil na 3. mesto.

V kategoriji mlajših dečkov in deklic U12 so nastopili Haya Veinhandl Obaid, ki je z največ ipponi osvojila ne samo 1. mesto, ampak tudi pokal za najboljšo tekmovalko Judo tekmovanja Una Bihač. Kot po tekočem traku je borbe zmagoval tudi Žiga Pahor, ki je premoč nasprotniku priznal le v finalu in se uvrstil na 2. mesto. Na stopničkah – 3. mestu je stal tudi Karim Veinhandl. Čeprav se je kolajna izmuznila Gašperju Romšaku, ki je prav tako najlažji med soborci, je pokazal velik napredek in dobre borbe. Čestitamo vsem tekmovalcem, ki so se vrnili s 7 kolajnami in 1 pokalom.

Avtor: Katarina Kumer; Foto: Judo klub Komenda

Tagi