Judo klub Komenda že na prvem tekmovanju v sezoni osvojil 5 medalj

V soboto, 11. januarja 2020, je v Lendavi potekalo prvo uradno tekmovanje v judu za mlajše dečke in deklice in starejše dečke in deklice v novi tekmovalni sezoni. Judoisti Judo kluba Komenda so že posegli po najvišjih mestih. Tudi v letu 2020 bodo poizkusili ohraniti mesto vodilnega kluba v kategoriji mlajših dečkov U12 v Sloveniji, ter prevzeti vodstvo tudi v starejših kategorijah.

Na Mednarodnem turnirju v Lendavi je nastopilo 220 tekmovalcev iz 35 klubov ter 7 držav. Najbolje se je borila Haya Veinhandl Obaid, ki je prvič nastopila v višji starostni kategoriji U14 ter tudi tukaj nasprotnicam pokazala, da bodo imele težko delo, saj je zmagala vse 4 borbe proti Madžarkam in Slovenki in osvojila zasluženo 1. mesto. Vse do finala je prišel tudi Žiga Pahor, prav tako prvič med starejšimi dečki. Odlično je premagoval vse nasprotnike, razen v finalu, kjer je premoč priznal nasprotniku iz JK Beltinci in se zadovoljil z 2. mestom. Za starejše dečke je nastopil še David Lazić, ki mu je zmanjkala le ena zmaga za kolajno, a si je vseeno priboril točke s 5. mestom.

V kategoriji mlajših dečkov in deklic U12, kjer se je vrhunsko borila Timeja Starovasnik in osvojila 2. mesto. Zelo dobro se je v težinsko težji kategoriji znašel Leon Adrovič, ki je s 3 zmagami in 1 porazom zaključil na 3. mestu. Prav tako je bil 3. David Andrić. Tokrat so se stopničke izmuznile Karimu Veinhandlu, ki nastopa v eni izmed najbolj polnih težinskih kategorij, ponavadi z več kot 20 nasprotniki. Brez uvrstitve je žal ostal Jaša Končar, ki se je zelo dobro boril, glede na to, da je bilo to zanj prvo tekmovanje.

Rezultati:
U14: Haya Veinhandl Obaid – 1. mesto, Žiga Pahor – 2. mesto, David Lazič – 5. mesto.
U12: Timeja Starovasnik – 2. mesto, Leon Adrović – 3. mesto, David Andrič – 3. mesto, Karim Veinhandl – 5. mesto.

Avtor: Katarina Kumer; Foto: Judo klub Komenda

Tagi