Izjemen uspeh nogometašic ŽNK Radomlje na turnirju UKI CUP 2017

V Radomljah smo s ponosom spravili pod streho že šesti tradicionalni turnir za deklice in dekleta, UKI CUP. Na tokratnem turnirju je sodelovalo rekordno število ekip, med drugim pa so se premierno predstavile tudi deklice U9.

Prvi dan turnirja, v soboto, 18.3.2017, so na igriščih v športnem parku Radomlje merile moči igralke kategorij U15 in U11. V obeh kategorijah smo videli izjemno borbenost vseh ekip, ki so na igrišču za svoja moštva puščala srce. In prav to lahko zapišemo za naša dekleta obeh selekcij.

Dekleta, pod taktirko naših energičnih trenerk in trenerjev, so prikazala všečno igro in navdušila tudi vse prisotne v Športnem parku Radomlje. Tako se je naša ekipa U15, po osvojenem prvem mestu v skupini in zmagi v četrtfinalu, prebila vse do polfinala, kjer so z zmago 1:0 proti dekletom ŽNK Osijek prišle do izjemnega dosežka. Zadetek v polfinalu je pomenil igranje v finalu letošnjega UKI CUP-a. Vse do zaključka turnirja so se prebila tudi dekleta iz Maribora, ki so v polfinalu premagala slovaško ekipo Slovana iz Bratislave. V finalu smo spremljali izredno izenačeno srečanje, veliko dobrih nogometnih vložkov in pravzaprav napetost vse do konca srečanja. Prav ob zaključku tekme je našim dekletom zmanjkalo tudi nekoliko sreče, saj je po strelu žoga zadela okvir vrat. Po zadnjem sodniškem žvižgu je rezultat ostal nespremenjen, 0:0. Sledilo je izvajanje 9-metrovk v katerem sta blesteli predvsem vratarki. Na žalost je bila sreča tokrat na strani vijoličastih, a kljub temu čestitamo našim dekletom ekipe U15, varovankam trenerk Mance Jereb in Karmen Ulbin, ki so prikazale izjemno srčno in igro in pravi ekipni duh. Čestitke!

Ekipa U11 se je, tako kot U15, predstavila z odliko. Kljub dejstvu, da so končale na četrtem mestu, je dekletom v zadnjih dveh tekmah zmanjkalo nekoliko moči in športne sreče. Začelo se je fantastično, z zmago nad Trebnjem in Osijekom, a sta nato dva minimalna poraza botrovala k temu, da so deklice turnir zaključile na četrtem mestu. Kljub temu jim nimamo ničesar za oporekati, saj so se borile vse do zadnjega atoma moči, pustile srce na igrišču in dokazale, da se s treningom in marljivim delom da veliko doseči. Zato le glave gor in pridno trenirati dalje.

Drugi igralni dan UKI CUP-a je v Radomlje prinesel tudi sončne žarke, ki so le potrdili pozitivno ozračje na turnirju, tako na igriščih, kot izven njih. Ekipe U13 so se spoprijele med seboj. Tokrat je naše moštvo na turnirju nastopilo v skupini A z ekipami Slovana Bratislave, Teleing Pomurja ml., Rijeke in Trebnjega. Na žalost našim puncam športna sreča ni prizanesla, a so z borbenostjo in pristopom zadovoljile apetite trenerk Marike Prošek in Katarine Jagarinec, ki sta na svoja dekleta lahko povsem ponosna.

Na sončno nedeljo pa smo na umetni travi v Športnem parku Radomlje videli tudi najlepši del turnirja. Premierno so namreč na turnirju nastopile deklice U9. Rezultat je bil tokrat povsem drugotnega pomena. Nasmejani otroški obrazi, ljubezen do igre z žogo je bil poglavitni razlog, da s(m)o prav vsi radi zašli pogledati otroško veselje in se ob tem sprostili tudi sami. Najmlajše igralke so prikazale veliko borbe in tudi nogometnega znanja, tako da se za prihodnost ženskega nogometa ni potrebno bati.

Udeležba in rezultati naših deklic in deklet pa sta prinesli tudi glavno nagrado letošnjega UKI CUP-a v naš klub. Eno leto bo namreč naše klubske prostore krasil prehodni pokal turnirja UKI CUP, ki je pred tem že krasil vitrine v Beltincih in v preteklem letu na Rijeki.

Čestitke vsem igralkam, trenerkam, staršem, navijačem, sponzorjem, donatorjem in vsem, ki ste nas podprli in nam pomagali pri organizaciji. Ponovno smo dokazali, da zmoremo in da naš slogan še kako drži: MOJ, TVOJ, NAŠ KLUB! ŽNK RADOMLJE!

Več si lahko preberete v novici: FOTO/VIDEO: UKI CUP – Prestavljamo meje ženskega nogometa

VSI ZA ŠAMPIONKE RUMENE!!!

Avtor: M.K., U.J.; Foto: Karin Božič, Rok Zore
Tagi