“GREMO NA KOLO”

Z začetkom tega tedna se je pričel evropski teden mobilnosti na temo »Prava smer je gibanje«. Slogan poleg želje, da bi živeli v mestih s čistim zrakom in z manj hrupa, poudarja tudi pomen gibanja, saj le-to pozitivno vpliva na naše počutje, zdravje, poleg tega pa lažje premagujemo vsakodnevne napore, izzive ter stresne trenutke.

Vir: Občina Domžale (www.domzale.si)

Po nekaterih krajih so se akcije lotili z zaprtjem cest, v Domžalah tega še ni možno narediti, saj skozi mesto potekata dve pomembni prometni povezavi. Zato pa se je celotno dogajanje preselilo v zelene predele naše občine – na zeleno os Kamniške Bistrice.

Prijetno torkovo popoldne je bilo v znamenju kolesarjenja. Župan, Toni Dragar je skupaj s podžupanom, mag. Lovrom Lončarjem, občinskimi svetniki in svetnicami, občankami, občani ter kolesarji športnega društva Energija prekolesaril severni del zelene osi Kamniške Bistrice. Pot jih je vodila od Mostu želja v Nožicah do Vira.

Župan je po zaključku vožnje s kolesom dejal: »Zadovoljen sem, da sem današnji dan zaključil na malo drugačen način, v naravi in v prijetni družbi. Tokrat je bila družba še posebej vrhunska, saj nas je spremljal svetovni podprvak v gorskem kolesarstvu Miha Halzer

S sodelovanjem v tednu mobilnosti želimo naše občanke in občane opomniti na pomen gibanja in jih spodbuditi, naj avtomobile raje zamenjajo za kolesa, rolarje, športne copate, skratka naravi bolj prijazna prevozna sredstva. S tem bomo skupaj pripomogli k manjši obremenitvi okolja in h kakovostnejšemu bivanju v našem mestu, regiji, državi in širše.

Komentarji uporabnikov
Tagi