Dvakrat stopničke za smučarske skakalce SSK Sam Ihan na članskem državnem prvenstvu

To soboto in nedeljo je v Kranju potekalo člansko državno prvenstvo v smučarskih skokih (posamezno in ekipno), kjer so nastopili tudi skakalci SSK Sam Ihan in si v obeh dnevih priskakali tudi stopničke. Na sobotni posamezni članski preizkušnji je zmagal Peter Prevc (SK Triglav), Jernej Damjan (SSK Sam Ihan) je bil drugi, Robert Kranjec (SK Triglav) pa tretji. Na ekipni tekmi v nedeljo pa je ekipa SSK Ihan 1, zasedla tretje mesto.

Kot so nam sporočili iz SSK Sam Ihan, sta tokrat prvič na ekipni tekmi nastopile dve njihovi članski ekipi. Ekipa SSK Sam Ihan 1, je zasedla tretje mesto (za ekipo SK Triglav 1 in ekipo SSK Ilirije 1). Ekipa SSK Sam Ihan 2, pa je zasedla sedmo mesto, od skupaj petnajst nastopajočih ekip.

Gre za odličen napredek SSK Sam Ihan, ki ima po mnogih letih delovanja sedaj jasno začrtane cilje in nov pristop dela, kar se že kaže v rezultatih skakalcev z Jernejem Damjanom na čelu, ki se je klubu pridružil letos spomladi.

Damjan končal poletno veliko nagrado na drugem mestu
Prejšnji teden se je v nemškem Klingenthalu končala poletna velika nagrada, kjer je Jernej Damjan zasedel skupno drugo mesto. Večji del tekmovanja za poletno veliko nagrado je bil Damjan vodilni, na zadnji tekmi pa je imel izredno smolo z vetrovnimi razmerami in je na koncu za zmagovalcem poletne velike nagrade, Nemcem Andreasom Welingerjem zaostal za 21 točk. Dobro se je odrezal tudi Matjaž Pungertar, ki je na koncu osvojil skupno četrto mesto. Za tretjeuvrščenim Norvežanom Andreasom Bardalom je zaostal za pičle tri točke.

Pred kratkim smo Jerneja Damjana obiskali na trenigu v Ihanu. Pogovor z njim si lahko preberete TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi