Družinski izlet na Žusem in stolp ljubezni

Vodniški odsek Planinskega društva Domžale v nedeljo, 26. maja 2019, organizira družinski izlet na Žusem in stolp ljubezni, ki je namenjen in prilagojen družinam z mlajšimi otroki.

Zbirno mesto: Gorica pri Slivnici, parkirišče avtobusne postaje, ob 9.00. Vožnja z lastnimi osebnimi vozili.

Podali se bomo na Kozjansko, ki slovi po razgibani pokrajini, vinogradih in sadovnjakih. Od leta 2015 pa v deželo jabolka vabi tudi stolp ljubezni na vrhu Žusma. 25,9 m visoki leseni stolp ponuja ob lepem vremenu pogled vse do Triglava, če ne pravega, pa vsaj štajerskega. Ob povratku v dolino bo možnost, da se v dolino spustimo po grajski učni poti, ki poteka mimo Žusma.

Povratek: v popoldanskih urah

Težavnost: Pot je lahka, skupno hoje 3-4 ure otroškega tempa.

Oprema: udobni pohodni čevlji, primerno velik nahrbtnik, udobna pohodna oblačila, zaščitna oprema proti morebitnemu mrazu ali soncu.

Prehrana: Pijača in hrana iz nahrbtnika (planinske koče na poti ni, na vrhu pri stolpu je možno naročiti pijačo). Po koncu izleta je možno skupno kosilo na turistični kmetiji Žurej zunaj pod kozolcem (nedeljsko kosilo 12 €, malica do 8 €). Ob prijavi sporočite, ali bi imeli kosilo/malico.

(Foto: Planinsko društvo Domžale)

Cena: Prijavnine ni, vožnjo si uredi vsaka družina oz. udeleženci po svoje. Glede morebitnega združevanja v avtih, lahko kontaktirate vodjo izleta.

Prijave: na e-naslov dusan.prasnikar@gmail.com ali na mobilni telefon 031 694 134 do sobote, 25. maja 2019 zvečer. Na ta kontakta dobite tudi vsa dodatna pojasnila.

Vodja: Dušan Prašnikar, vodnik Planinske zveze Slovenije.

Vabljeni!

Luka Skočir, načelnik Vodniškega odseka Planinskega društva Domžale

 

Tagi