Za uvod v leto 2023 tekma s Črnučami

Pred dobrima dvema tednoma so kamniški odbojkarji odigrali svojo zadnjo tekmo v minulem letu, ko so se v Murski Soboti uvrstili v polfinale pokala Slovenije. V soboto, 7. januarja 2023 pa čaka odbojkarje Calcit Volleyja prva tekma v 13. krogu Sportklub prve odbojkarske lige, ki jo bodo v gosteh igrali proti Črnučam. Objavljamo pogovor z najboljšim trenerjem domače lige, Matijo Pleškom pred današnjo tekmo, ki bo potekala ob 19. uri v dvorani Maksa Pečarja.

Tekmo s Panvito Pomgrad so resda izgubili z 2:3, toda ker so v prvi tekmi doma slavili s 3:0, njihovo napredovanje med štiri najboljše ekipe v slovenskem pokalnem tekmovanju ni bilo vprašljivo. Tako so na najboljši možni način končali prvi del sezone, ki jim je prinesel še drugo mesto v domačem prvenstvu in v srednjeevropski ligi.

»Mislim, da smo na pravi poti, kajti vedeti je treba, da je bila naša ekipa praktično sestavljena na novo, zato je bil in je še potreben čas, da se še bolj spozna med sabo. Vsekakor bo določene zadeve v svoji igri še popraviti, v prvi vrsti tu mislim na servis, da bomo z njim bolj prodorni in da ne bomo naredili toliko napak, kar je običajno najtežje. Bomo pa morali sproti gledati, kako in kaj, kajti v nadaljevanju sezone lahko pride do poškodb, bolezni, to pa so zadeve, na katere ne moremo vplivati. Zato bomo morali gledati na to, da bomo v pravih trenutkih najboljši, v vsakem primeru imamo še veliko prostora za napredovanje. Pred nami je še veliko tekem, praktično vse končne odločitve,« je o prvem delu sezone spregovoril Matija Pleško, ki je bil po izboru strokovnega sveta Odbojkarske zveze Slovenije izbran za najboljšega trenerja moške ekipe v letu 2022. Pred tem je priznanje dobil tudi leta 2019 in 2020.

Pred novoletni in ponovoletni čas so v kamniškem taboru dobro izkoristili. Pleškovi varovanci so imeli dovolj časa, da se spočijejo, hkrati pa tudi dovolj časa, da so se v miru pripravili za nadaljevanje sezone. »Dejansko se je za vse našel čas. Nekaj prostega časa je bilo, da so se igralci spočili in se malo odklopili od odbojke, po drugi strani pa smo se konkretno zagnali v delo. Fantje že nekaj časa zavzeto in veliko trenirajo. Pričakujem, da bo na sobotni tekmi s Črnučami še prisotno nekaj utrujenosti, toda dneve, ki so za nami, smo morali čim bolje izkoristiti za trening, preden se spet vrnemo na ritem tekem sreda – sobota, ko bo časa za trening nekaj manj,« je v pričakovanju nadaljevanja sezone Pleško.

Odbojkarji Calcit Volleyja bodo svojo prvo tekmo v novem letu igrali proti Črnučam. Prvo medsebojno tekmo v letošnji sezoni so s 3:0 dobili Kamničani, toda najmlajša ekipa v prvi ligi, ki jo vodi Iztok Kšela, je že velikokrat dokazala, da zna igrati dobro odbojko.

»Na vseh tekmah, ki smo jih v letošnji sezoni že igrali in jih še bomo, večina ekip proti nam nima česa izgubiti in lahko igrajo popolnoma sproščeno, zato bomo morali biti še toliko bolj zbrani. Črnučani bodo zagotovo v svoji dvorani skušali priti do novih točk, in če jim bomo dovolili, da se razigrajo, lahko pridemo v težave. Pričakujem težko tekmo, v kateri bomo morali biti dovolj trdni, da osvojimo vse tri točke,« se enajste zmage v domačem prvenstvu nadeja kamniški trener.

V soboto bosta na sporedu še dve tekmi 13. kroga Sportklub prve odbojkarske lige. Derbi začelja bo v Kanalu, kjer bo pri Salonit Anhovu gostoval ravenski Fužinar Sij Metal, v Mariboru pa bo obračun med predlanskim državnim prvakom, Merkur Mariborom in aktualnim državnim prvakom, ACH Volleyjem. Tekma med Panvito Pomgradom in Hišo na kolesih Triglavom bo na sporedu v sredo, 11. januarja.

Petra Petravič; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi