Skateboarding Open Domžale 2022

Športno društvo EZ3X

V soboto, 3. septembra 2022, je domžalski skate park gostil rolkarsko tekmo, ki je štela za točke državnega pokala. Tekmovanje, ki je teklo pod okriljem SRZ (Slovenska rolkarska zveza), je organiziralo zagrizeno vodstvo domžalskega športnega društva EZ3X s pomočjo CZM Domžale in absolutno navdušilo vse prisotne – tako mnogo številčno občinstvo kot tudi tekmovalce, saj so prišli iz vseh slovenskih regij, iz sosednje Hrvaške, Avstrije in Italije.

Vreme je bilo kot naročeno, burgerji so bili odlični, poslušala se je glasba z vseh vetrov, slišali so se bučni aplavzi mladincem ter puncam, še bolj glasno pa se je vpilo in spodbujalo med vožnjami starejših, kjer je titulo pobral bivši državni prvak Mitja Težak iz Prevalj na Koroškem.

Seveda ne bi bilo pravega vzdušja, če se ne bi čez dan odvijale še sito tiskarske delavnice, nagradna tombola, kotiček za najmlajše s prstnimi rolkami in vsesplošnega druženja – vse našteto združuje rolkarje in dela ta šport tako sproščen in navdušujoč. Za popoln zaključek večera pa je glavni oder prevzela še glasbena skupina Bibliban.

Glede na videno in doživeto si nadejamo še več takšnih tekem in dogodkov tudi v prihodnje, ko bo domžalski skatepark dobil nujno potrebno prenovo.

Avtor: Marko Fogy Žumer; Foto: Domen Dajčman

Tagi