Poraz Kamničanov v Osijeku

Odbojkarji Calcit Volleyja so na turnirju srednjeevropske lige v Osijeku izgubili proti slovaški ekipi Rieker UJS Komarno s 3:0 (23, 20, 23). Že danes se bodo Kamničani pomerili z domačinom turnirja, Murso. Tekma se bo začela ob 17. uri.

V prvi tekmi osiješkega turnirja srednjeevropske lige je domača Mursa s 3:2 (25, -23, 18, -19, 16) premagala aktualnega državnega prvaka Slovaške. S 30 točkami se je v ekipi iz Komarna izkazal Marek Gergely, ki je bil tudi proti kamniški ekipi zelo razpoložen. Tudi sicer so bili Slovaki v napadu bolj razpoloženi od Kamničanov, ki so spet premalo naredili na svoj servis, slabši pa so bili tudi na sprejemu, tako da je bila zmaga slovaške ekipe s 75-odstotnim sprejemom in 61-odstotno učinkovitostjo v napadu popolnoma zaslužena.

V uvodnem nizu si nobena od ekip ni priigrala več kot dveh točk prednosti, prvi pa so do nje prišli Slovaki, ki so povedli s 7:5. Kamničani so jih z asom Luisa Sose Sierre ulovili na deseti točki, po dveh njegovih zaporednih napadih pa so tudi sami prvič povedli za dve točki (16:14). Pred vstopom v končnico niza so po bloku Tomislava Mitrašinovića še zadnjič bili dve točki pred svojimi nasprotniki, ki so bili v končnici bolj zbrani in po napaki v kamniški zasedbi izkoristili že prvo zaključno žogo.

Drugi niz se je za Kamničane začel obetavno, saj so po dveh lastnih napakah Komarna povedli z 8:5. Vodili so tudi še s 16:14 in 17:16, toda v nadaljevanju so pobudo prevzeli slovaški odbojkarji, ki so z blokom izkušenega Emanuela Kohuta povedli z 18:17. Po polminutnem odmoru Mitje Pleška so Kamničani še zadnjič v tem nizu izenačili izid (18:18), na servis Mareka Gergelya, ki je dosegel tudi dva asa, je bilo že 22:18 za Komarno, ki je po točki Františka Ogurčaka dobil še drugi niz.

Čeprav je bil začetek tretjega niza za kamniško ekipo spodbuden, saj je po točki Nika Mujanovića povedla s 3:0, so po novem asu Gergelya in napadu Ogurčaka zaostajali za tri točke (5:8). Po bloku Filipa Mačuhe so Slovaki vodili z 10:6. Ko je bilo po novi točki Kohuta že 14:9, se je kamniška ladja že nevarno potapljala. Z dvema zaporednima blokoma Uroša Pavlovića so se Kamničani pred vstopom v končnico niza Slovakom približali na dve točki zaostanka (19:21), po asu Sose Sierre le še na točko (21:22). Toda po drugem polminutnem odmoru Slovaki niso dovolili preobrata, tudi po zaslugi dveh kamniških servisov, ki sta končala v mreži in enega prestopa.

Izjava po tekmi

Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: »Ni kaj, nismo bili pravi. Slovaki so imeli tudi po naši zaslugi dober sprejem, posledica tega pa je bila, da je imel njihov organizator igre lažje delo, tako da so bili njihovi napadalci zelo učinkoviti. Morda dobra stran te tekme je bila, da smo se v tretjem nizu, ko smo že bili v izgubljenem položaju, vrnili v igro, drugače pa, ko izgubiš in si v napadu skoraj 60-odstoten, nasprotnik pa je še boljši, je to težko požreti. Ampak zgodilo se je, kar se je, kakšnega večjega opravičila za to nimamo. V četrtek 19. januarja je nov dan in morali se bomo pošteno potruditi, da si ne bomo zakomplicirali položaja za uvrstitev na zaključni turnir Mevze.«

Calcit Volley – Rieker UJS Komarno 0:3 (-23, -20, -23)

Osijek – Športna dvorana Gradski vrt Osijek, gledalcev 50, sodnika: Horvath, Adler.

Calcit Volley: Planinšič, Mujanović 4, Vinkovič 3, Lazar, Klobučar (L), Košenina, Arsenoski 1, Okroglič 3, Sosa Sierra 15, Mitrašinović 7, Aponza 4, Pavlović 9. Trener: Matija Pleško.

Rieker UJS Komarno: Krajčo, Kohut 12, Hanusek, Pati-Nagy (L), Kasperkevič 2, Szarek 13, Mačuha 9, Turčani, Gergely 16, Forro, Santa, Szazvai, Gabko, Ogurčak 6. Trener: Gabriel Chocholak.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi