Po zmagi nad Mariborom spet prvi v Mevzi

Calcit Volley

Odbojkarji Calcit Volleyja so v svoji zadnji tekmi tretjega turnirja srednjeevropske lige v Komarnu na Slovaškem premagali Maribor s 3:1 (-20, -22, 15, 23). V soboto, 27. januarja, bodo ob 19. uri, v športni dvorani Kamnik, v tretjem krogu modre skupine Sportklub prve odbojkarske lige gostili Panvito Pomgrad.

Calcit Volley – Maribor  3:1 (-20, -22, 15, 23)
Komarno – Mestna športna dvorana, sodnika: Schimpl, Juraček.

Calcit Volley: Planinšič, Vinkovič 13, Lazar, Karadža Pevc, Košenina (L), Nikolić 11, Okroglič, Mitrašinović 9, Brunet 25, Bakonji 9, Dulčev, Pavlović 8. Trener: Mladen Kašić.
Maribor: Fužir (L), Vodušek 4, Pernuš 4, Adžović 1, McConnell 17, Valenčič 11, Bračko 14, Kumer (L), Kržič 10, Donik, Fink 1, Novak. Trener: Sebastijan Škorc.

V Komarnu, kulturnem središču madžarske manjšine na Slovaškem, ki leži na levem bregu Donave, so kamniški odbojkarji proti Mariborčanom odigrali še zadnjo tekmo tretjega turnirja srednjeevropske lige. Prvi dve, proti domačinu turnirja in Spartaku Myjavi so končali šele v petem nizu, vendar s polovičnim uspehom. V prvi tekmi so z 2:3 izgubili proti Rieker Komarnu, v drugi pa so bili s 3:2 boljši od Spartaka, medtem ko so Mariborčani po porazu s Spartakom z 2:3, včeraj s 3:1 premagali domačine in so bili pred današnjo tekmo s Kamničani sami na prvem mestu lestvice.

Četrti letošnji medsebojni obračun kamniških in mariborskih odbojkarjev, vse tri prejšnje je dobil Calcit Volley, so bolje začeli varovanci Mladena Kašića, ki so ob boljšem servisu (3 asi) in bloku (5 blokov, od tega Uroš Pavlović 4), vodili praktično skozi vse uvodni niz. Mariborčani so zadnjič vodili pri izidu 6:5, na servis Bernarda Bakonjija, ki je dosegel tudi dva asa in bloku Pavlovića pa so Kamničani povedli s 14:7. Visoke prednosti trenutno vodilna ekipa slovenske lige ni zapravila, zmago v prvem nizu pa je potrdil Dino Vinkovič.

Začetek drugega niza je pripadel mariborskim odbojkarjem, ki so na servis Connorja McConnela povedli s 6:2, vendar je na enajsti točki Lazaro Brunet z asom izenačil izid na 11:11. Vseeno do preobrata ni prišlo, Mariborčani so bili bolj zbrani, naredili so tudi manj lastnih napak in po blok McConnela so prišli do treh zaključnih žog. Drugo so nato izkoristili po osmi lastni napaki kamniške ekipe v drugem nizu.

Najboljšo igro so kamniški odbojkarji prikazali v tretjem nizu, vendar v veliki meri tudi po zaslugi odličnega servisa. Do prve večje prednosti so prišli na servis Bakonjija, ki je z asom poskrbel za kamniško vodstvo s 13:8, to pa je bil prvi od šestih asov v tretjem nizu. Kar štiri je dodal Brunet, ki je imel največ zaslug, da so se Kamničani potem, ko so Mariborčani prišli na točko zaostanka (12:13), pobegnili na sedem točk prednosti (19:12). Z blokom je nato niz končal Bakonji.

V začetku četrtega niza se je v mariborski ekipi na servisu izkazal Rok Bračko, ki je po dveh zaporednih asih svoji ekipi prinesel vodstvo s 6:3. Na servis Janža Janeza Kržiča, ki je tudi dosegel en as, so Mariborčani prišli do prednosti štirih točk (9:5), toda po polminutnem odmoru Mladena Kašića je prišlo do preobrata in po asu Vinkoviča so do minimalnega vodstva prišli kamniški odbojkarji (10:9). Pred končnico niza so vodili že s štirimi točkami prednosti (23:19), vendar jim to še ni zagotavljalo končnega uspeha, kajti na servis Bračka je Martin Valenčič izenačil na 23:23. Naslednji servis Bračka je končal v mreži, prvo zaključno žogo pa je izkoristil Vinkovič.

Kamničani so tekmo končali z 12 asi (5 Brunet), vendar le ob 39-odstotnem sprejemu, zato pa s 13 bloki (6 jih je dosegel Uroš Pavlović) in 49-odstotno učinkovitostjo v napadu, Mariborčani pa so na svoj servis osvojili devet neposrednih točk, na sprejemu so bili 54-odstotni, v napadu 44-odstotni, imeli pa so le šest blokov.

Avtor: Miha Štamcar ; Foto: Klemen Brumec

Tagi