Odlična Pia Lovrič v Braziliji le še korak do največje turnirske zmage

Slovenska teniška igralka Pia Lovrič je na vročem brazilskem pesku neustavljiva. Na uvodnem turnirju sezone serije W25 v Braziliji je v današnjem polfinalu premagala še četrto tekmico po vrsti, s čimer si je zagotovila mesto v nedeljskem finalu. 

Pia Lovrič že na prvem turnirju sezone kaže odlične predstave. Kljub temu, da se je v tekmi 2. kola glavnega dela W25 v Braziliji znašla v škripcih, saj je proti tekmici iz Italije že zaostajala z 0:1 v nizih in 1:5 v drugem nizu, a še enkrat več dokazala, kako nepopustljiva je. Izsilila je podaljšano igro, katero je dobila z 8:6. V tretjem nizu Italijanka pravih možnosti ni več imela. Prav nobenih možnosti ni imela niti tekmica v četrtfinalu, Belorusinja Jana Kolodynska, ki je izgubila prvih sedem iger nato pa dvoboj predala.

V današnjem polfinalu je 19-letna Domžalčanka s kar 6:4 in 6:2 ugnala 357. igralko sveta Barbaro Gatica iz Čila. Kot zadnja jo bo v jutrišnjem finalu poizkušala zaustaviti Nemka Lena Papadakis, trenutno 510. igralka sveta. Ta se je v finale prebila brez izgubljenega niza.

Pia je v lanski sezoni osvojila kar 4 ITF turnirje, od tega enega v posamični konkurenci. Bilo je marca v New Delhiju, kjer je na turnirju serije ITF W15 prišla do dvojnega naslova. Tokrat je v Braziliji le še korak oddaljena od svoje prve turnirske zmage na turnirju z nagradnim skladom 25.000 ameriških dolarjev.

Miha Ulčar, Teniški svet; Foto: Vid Ponikvar / Sportida

 

Tagi