Na trialu “Veliki nagradi Lukovice” gostili plezalce na motorjih

Trial je zelo adrenalinski šport, saj zahteva zbranost, obvladovanje motorja ravnotežje in še kaj. Tokrat so se mojstri in mojstrice preskakovanja ovir in lovljenja ravnotežja z motorji pomerili na poligonu pri avtomehaniki Kveder na Obrtniški ulici v Lukovici.

Odprto državno prvenstvo Slovenije v trialu “Velika nagrada Lukovice 2023” so ponovno pripravili prizadevni člani in članice AMD Lukovica, ki so zaradi izkušenj, tudi sodniških, dobrodošli tudi na tekmah na Hrvaškem. Za obiskovalce je bilo kar nekaj sekcij pripravljenih umetno s skalami in betonskimi bloki ter kamionskimi oziroma traktorskimi pnevmatikami, da je bil možen ogled z vseh strani. Tisti dve, ki sta bili v naravi, zaradi razmočenega terena nista bili tako obiskani, a zato nista bili nič manj zanimivi.

Tisti, ki spremljamo tekme v trialu, opažamo, da so tekmovalci iz tekme v tekmo boljši, a je kljub temu sem ter tja razlika med prvo in drugo uvrščenim kar precejšnja. Če vzamemo primer iz tokratne tekme v Lukovici, je bila razlika med prvim in drugim mestom kar 46 točk, kar pove o kvaliteti voznikov.

Verjetno bi bilo na tekmovanju obiskovalcev še več, če ne bi bilo slabega deževnega vremena in je mnoge odvrnil od ogleda. Razmočen teren je obiral tudi tekmovalce, saj je poslabšal vozne pogoje, ki pa so bili kljub temu za vse udeležence enaki.

Za konec si poglejmo še, komu sta podpredsednik AMD Lukovica Marjan Kveder in županja Občine Lukovica mag. Olga Vrankar, podelila pokale na dirki trial, ki je štela za odprto državno prvenstvo z mednarodno udeležbo in za Veliko nagrado Lukovice 2023. V kategoriji Trial so bili najboljši Franko Uljanić, Vedran Kukur in Luka Ožbolt, v kategoriji Trial mladinci so bili to Luka Ožbolt, Toni Bilen in Sebastjan Sikovšek, v kategoriji Trial ženske so pokale prejele Ines Pezić Pregrad, Nina Berlič in Tamara Stare, v kategoriji Trial otroci pa Lovro Setnikar, Jan Bilen in Svit Sajevec.

AMD Lukovica bo naslednjo tekmo v trialu pripravilo že v mesecu avgustu, zato si takrat le pridite ogledati mojstrice in mojstre na trial motorjih.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi