Miklavževa plavalna tekma uspešna za Calcitove plavalce

V soboto, 2. decembra 2023, je v ljubljanskem 25 metrskem bazenu v Tivoliju potekal tradicionalni mednarodni plavalni miting Miklavž 2023. Plavalni klub Calcit Kamnik je zastopalo 16 plavalk in plavalcev pod vodstvom trenerjev Emila Tahirovića in Lare Seretin.

Nastopili so: Neža Hren, Tina Klemen, Irenej Bizant, Urban Klemenc, Jakob Prelc, Maj Prosen, Jaka Serko, Justin Zule, Pavlin Zule, Kaja Hočevar, Taja Klemen, Patricija Potočnik, Tita Šenk, Tymur Beshlyk, Žiga Kugler in Žan Matjaž Orešnik.

Prvi decembrski dobri mož ni skoparil z darili in tako, je prinesel zvrhano vrečo odlično odplavanih časov, osebnih rekordov in seveda uvrstitev na zmagovalni oder.

Dobitniki kolajn v posameznih kategorijah so bili:

  • Neža Hren 2. mesto na 100 m prsno, 2. mesto na 100 m delfin, 3. mesto na 50 m prosto.
  • Tina Klemen 1. mesto na 100 m delfin, 1. mesto na 100 m hrbtno, 3. mesto na 50 m prsno in 3. mesto na 50 m prosto.
  • Žiga Kugler 1. mesto na 50 m delfin, 3. mesto na 200 m hrbtno.
  • Taja Klemen 2. mesto na 50 m hrbtno in 2. mesto na 50 m prosto.
  • Tymur Beshlyk 2. mesto na 200 m delfin.

Posebnost na Miklavževem tekmovanju pa so finala na izločanje. V vsaki kategoriji se v finale uvrsti po 8 najboljših plavalcev. Plava se po 50 m vsako disciplino hrbtno, prsno, delfin in prosto in konec vsake tekme odpadeta zadnje dva uvrščena. Od plavalnega kluba Calcit Kamnik so se v finale uvrstili Tina Klemen, Neža Hren, Žiga Kugler in Taja Klemen. Vsi nastopajoči v finalu so dobili pokal. Žiga Kugler je osvojil končno drugo mesto, Tina Klemen pa se je z osvojenim prvim mestom zavihtela na najvišjo stopničko.

Vsem plavalkam in trenerjem iskrene čestitke!

Avtor: Matjaž Spruk, Foto: člani PKK

Tagi