Luka Trtnik: “Izkušnja na paraolimpiadi mi je dala dodaten zagon in zaupanje vase”

Med sedmimi slovenskimi športniki, ki so se udeležili 16. poletnih paraolimpijskih iger v Tokiu, je bil tudi domžalski namiznoteniški igralec Luka Trtnik. Kljub temu, da je svoje nastope končal po drugem porazu v svoji predtekmovalni skupini, kjer se je pomeril s 4. uvrščenim igralcem na svetu, je Luka pokazal zelo dobro igro in napredek ter si pridobil ogromno izkušenj, ki mu bodo v nadaljnji športni poti prišle še kako prav.

Paraolimpijske igre so se zaključile minulo nedeljo, Luka Trtnik pa se je medtem že vrnil v Domžale, poln vtisov in pa tudi načrtov za nadaljnjo športno pot. 23-letni Domžalčan namizni tenis trenira pod taktirko trenerja Davida Orešnika v Namiznoteniškem klubu Mengeš, njegov trener v reprezentanci pa je Ožbej Poročnik, ki ga je spremljal na paraolimpijskih igrah v Tokiu. Luka nam je zaupal, da je po prihodu s paraolimpijade poln pozitivnih vtisov, saj je bilo vse veliko bolje, kot je pričakoval: “Japonci so naju s trenerjem lepo sprejeli, razmere v dvorani so bile super, prav tako so bile odlične namiznoteniške mize. To pa je tudi vse, kar si lahko igralec želi. Paraolimpiska vas je bila zelo lepa in res sem užival v njej. Samo gledalcev zaradi korona ukrepov ni bilo, kar je velika škoda. Gleda na situacijo mislim, da so Japonci naredili vse, kar so lahko in da boljše skoraj ne bi moglo biti.”

Glede treme nam je Luka povedal, da je ta vedno prisotna in da mora tako tudi prav. Ob tem doda, da mora biti v ravno pravšnji količini ter da jo je sam kar dobro obvladoval, čeprav je bilo včasih težko. “Na tekmovanje nisem prišel z nobenimi pričakovanji. Pomembno je bilo, da sem dal vse od sebe. Važno je, da so moja družina in trener zadovoljni z mano,” nam zaupa Luka in doda: “Vedno bi bilo lahko bolje, ampak v danem trenutku sem naredil vse, kar sem lahko, a se žal za zmago ni izšlo. Sem pa pridobil dragocene izkušnje, ki nama bodo skupaj s trenerjem koristile vnaprej. Definitivno mi je dala ta izkušnja dodaten zagon in tudi zaupanje vase, da se lahko borim z najboljšimi na svetu.”

Za konce pogovora Luka pravi, da se njegovi načrti niso spremenili. Še naprej bo treniral na polno in brez popuščanja. Verjame, da bo s tem dobro pripravljen in na vsaki tekmi boljši. In kar je najbolj pomembno, v prihodnost gleda pozitivno. “Obkrožen sem s pravimi osebami, da mi lahko uspe. Sedaj je na meni vse in ne bom jih razočaral,” nam o načrtih še pove 23-letni namiznoteniški igralec, ki je bil leta 2017 izbran za najobetavnejšega športnika invalida v Sloveniji.

Luku čestitamo za udeležbo na letošnjih poletnih paraolimpijskih igrah ter za vse njegove pridobljene izkušnje, ki mu jih je prinesla ta velika športna prireditev. V nadaljevanju mu želimo še veliko športnih uspehov.

Intervju  z Lukom, ki smo ga na našem portalu objavili letos poleti, ko je dobil zeleno luč za nastop na paraolimpiadi, si lahko preberete na povezavi tukaj.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Simona Pivar

Tagi