Domžalčan Jakob Štiftar pripeljal do zmage v državnem prvenstvu v minimotu

Skoraj 7-letni Domžalčan, Jakob Štiftar je v nedeljo 7. maja 2023 na drugi dirki državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu, ki je potekala v Krškem, osvojil svojo prvo zmago v novi sezoni. Jakob Štiftar je oktobra lani pri rosnih 6 letih postal državni podprvak v cestno hitrostnem motociklizmu v kategoriji minimoto 10.

Marca letos se je začela nova motoristična sezona in v nedeljo, 7. maja 2023 je Jakob Štiftar pripeljal do zmage v državnem prvenstvu v minimotu. Pred nedeljsko dirko so v soboto čez dan potekali treningi. Jakob se je cel vikend na motorju počutil odlično. Bil je samozavesten in zelo hiter.

Dirke so sestavljene iz dveh voženj. Vsaka vožnja traja 10 minut plus 2 kroga. V prvi vožnji je po težkih bojih v cilj pripeljal drugi. V drugi vožnji pa je Jakob vedel, da če želi osvojiti prvo mesto, mora v drugi vožnji zmagati.

Pri startu druge vožnje je povedel in vodstvo ohranil vse do konca. Med vožnjo si ni privoščil napak in ohranil hitrost. S solzami v očeh je pripeljal čez ciljno črto in bil presenečen nad uspehom, saj kar ni mogel verjeti, da mu je uspelo.

Jakob Štiftar se intenzivno pripravlja na prihodnjo dirko, ki bo na sporedu že v nedeljo, 25. junija 2023 na Ptuju, kjer bo poskušal ponoviti rezultat iz Krškega. Jakoba v tej sezoni čaka še dirka na Vranskem ( 27. 8 . 2023), Novi Marof (10.09. 2023) in v Vrtojbi (01.10. 2023), ki bo tudi zaključna dirka. Jakoba lahko spremljate na njegovi facebook strani Jakob#18.

7-letni Jakob Štiftar iz Domžal je junak svoje zgodbe

Petra Petravič; Foto: osebni arhiv Jakob Štiftar in Tilen Cvetko

 

Tagi