Calcitovi plavalci uspešni na 48. MM Telekom 2024

V soboto in nedeljo, 6. 7 in 7. 7. 2024 je v olimpijskem bazenu pod Oblo Gorico v Radovljici, potekal tradicionalni 48. MM Telekom Slovenije 2024. Tokratni plavalni miting je zaznamovala številčna udeležba plavalcev iz tujine. Skupaj je nastopilo kar 621 plavalk in plavalcev iz 42 klubov. Od tega je bilo kar 26 klubov iz tujine. Veliko je bilo tekmovalcev iz bližnjih držav, od bolj oddaljenih velja omeniti plavalce iz Kenije, Malte, Islandije, Romunije in Združenih držav Amerike. Tako bogata mednarodna udeležba postavlja Slovenijo ob bok največjim plavalnim tekmam in plavalnemu zemljevidu sveta.

Za Plavalni klub Calcit Kamnik je nastopilo dvaindvajset plavalk in plavalcev. Pod vodstvom trenerjev Mihe Potočnika, Emila Tahirovića in Lare Seretin. Nastopili so: Ana Avbelj, Tymur Beshlyk, Andraž Cencelj, Lucas Dornik, Neža Hren, Miha Justin, Urban Klemenc, Taja Klemen, Tina Klemen, Žiga Kugler, Peter Lackovič, Anna Losieva, Liam Negodič, Nik Peterlin, Jakob Prelc, Maj Prosen, Tita Šenk, Jaka Serko, Tajda Spruk, Rok Vejnovič, Taja Vejnovič in Iza Videc.

Tekmovanje je potekalo v dveh delih. V dopoldanskem so potekala predtekmovanja, popoldne pa finala. Zaradi bližnjih državnih prvenstev, sta se Emilova in Larina skupina odpovedali nastopom v popoldanskih finalih in so se posvetili zgolj piljenju forme in lovljenju novih norm.

V absolutni razvrstitvi so plavalke in plavalci Plavalnega kluba Calcit Kamnik osvojili medalje:

  • Nik Peterlin zlati medalji na 1500 m in 800 m prosto ter srebrna medalja na 400 m prosto. Dobil je tudi posebno priznanje za 3. mesto v skupnem seštevku med moškimi.
  • Rok Vejnovič zlata medalja na 400 m mešano in bronasta medalja na 200 m mešano.

V kategoriji mladincev in mladink so osvojili naslednja odličja:

  • Nik Peterlin zlata medalja na 800 m prosto in zlata medalja na 400 m prosto, srebrna medalja na 200 m prosto.
  • Iza Videc bronasta medalja na 200 m hrbtno.
  •  bronasta medalja na 50 m prsno.

V kategoriji kadetov so osvojili naslednja odličja:

  • Rok Vejnovič zlata medalja na 200 m mešano, zlata medalja na 200 m delfin, zlata medalja na 400 m mešano, srebrna medalja 100 m delfin.
  • Ana Avbelj bronasta medalja na 200 m prsno

Ob tako dobrih uvrstitvah kamniških plavalcev, se že veselimo nastopov na prihajajočih državnih prvenstvih.

Čestitke plavalkam, plavalcem in trenerjem!

Matjaž Spruk; Foto: Katarina Losieva

Tagi