Calcit Volley s popolno ekipo za sezono 2022/23

V kamniškem odbojkarskem klubu so z mislimi že v novi sezoni. Natanko dva tedna pred prvim zborom moška ekipa Calcit Volley razkriva igralski mozaik za sezono 2022/23. Udarni mesti v ekipi bosta zasedla Avstralec in Kubanec, v ekipo se po dveletnem premoru vrača Jure Okroglič, priključuje se tudi perspektivni mladinski reprezentant Dino Vinkovič. Na podajalski poziciji bo Pleškovo orožje tudi Uroš Planinšič.

27-letni kubanski reprezentant Luis Tomás Sosa Sierra je v zadnji sezoni postal švicarski prvak z Amriswilom. Pred tem je dve sezoni prebil pri italijanskem Trentinu, kamor je prišel iz rodne Kube. Leto mlajši je Avstralec Hamish Hazelden, ki v kamniško ekipo prihaja na mesto korektorja. 204 cm visokega odbojkarja, ki je odbojkarske izkušnje nabiral na univerzi v Calgaryju, je slovenska odbojkarska javnost imela priložnost spoznati junija, ko se je slovenska izbrana vrsta v Brasilii merila z Avstralijo. Za Hazeldena je bil VNL turnir v Braziliji prvi vpoklic v avstralsko reprezentanco.

Ob Srbu Milošu Aresonskim bo na mestu organizatorja igre tudi Uroš Planinšič, eden glavnih ustvarjalcev uspehov mariborske ekipe v zadnjih sezonah. Planinšič je v svoji kratki karieri že osvojil domače prvenstvo, zaigral v ligi prvakov, v reprezentančnem dresu pa osvojil evropsko srebro.

Povratnik v ekipi je Jure Okroglič. Sprejemalec je v kamniškem dresu že igral med leti 2016 in 2018 in klubu pomagal osvojiti takrat tretjo pokalno lovoriko. Prav s Calcitom je prvič okusil tudi izzive mednarodne konkurence. Pri svojih 25-ih letih je Okroglič že izkušen v domačem prvenstvu. Kariero je začel pri Salonitu, iz Kamnika je nato odšel v Plešku v ACH Volley, od koder se po dveletni prekinitvi znova vrača med Gorenjce.

Kamniško klop zaključuje mladi Prekmurec Dino Vinkovič. Kljub šele 19-im letom je bil Vinkovič standardni član prve postave Panvite Pomgrad, odslej pa se bo na mestu sprejemalca uril pri Calcitu. Trener ekipe Matija Pleško ga bo sicer del priprav pogrešal, saj se bo Vinkovič septembra udeležil mladinskega evropskega prvenstva v Italiji.

Pleškova četa bo z delom pričela 11. avgusta.

CALCIT VOLLEY V SEZONI 2022/23:

  • Podajalec: Miloš Arsenoski, Uroš Planinšič
  • Sprejemalci: Luis Tomás Sosa Sierra, Jan Klobučar, Jure Okroglič, Dino Vinkovič
  • Korektorja: Hamish Hazelden, Nik Mujanović
  • Srednji blokerji: Daniel Aponza, Uroš Pavlović, Luka Lazar
  • Prost igralec: Alan Košenina

Avtor: Calcit Volley; Foto: Calcit Volley

 

Tagi