Druga ligaška tekma, druga zmaga za rumene bojevnike

PLTS, 2. kolo: Domžale - Rudar 3:1

Z odlično igro so domžalski nogometaši včeraj zanesljivo ugnali velenjski Rudar, ki niti v enem trenutku ni ogrozil novega slavja v Športnem parku. S predstavo svojih varovancev je bil zelo zadovoljen tudi trener Simon Rožman, ki je prepričan, da je bil to nov dober pokazatelj vsebinske usmerjenosti našega moštva.

“Odigrali smo odlično tekmo. Zelo sem zadovoljen s prikazanim, fantje skozi vseh devetdeset minut nadzorovali dvoboj in na koncu povsem zasluženo prišli do treh točk. Bili smo dominantni, agresivni, učinkoviti, odločni v dvobojih … Torej takšni, kot si želimo biti. Vsi nogometaši si zaslužijo iskrene pohvale za prikazano, sploh ob dejstvu, da jim je do takšne zmage uspelo priti po dolgi in naporni poti iz Rusije. Vsekakor je to zelo lepa popotnica pred četrtkovim evropskim dvobojem z Ufo,“ je uvodoma dejal 35-letni domžalski strateg.

Rumeni so srečanje drugega kola Prve lige Telekom Slovenije začeli zelo intenzivno in že v samem uvodu nakazali, da so njihov edini cilj nove tri točke. Čvrsto obrambo gostov, ki so se skozi celotno srečanje zgolj krčevito branili, je v prvem polčasu najprej strl Tonči Mujan, dvakrat je bil nato v nadaljevanju uspešen še Senijad Ibričić. Domžalčani so nato imeli še nekaj priložnosti, vseeno pa so nekaj minut pred koncem srečanja zadetek dosegli tudi gostje, ki so preko Šimunaca postavili končni izid 3:1. Včerajšnja zmaga, s katero se je domžalska zasedba povzpela na vrh prvoligaške lestvice, je tako odličen obet pred četrtkovim povratnim srečanjem drugega kroga kvalifikacij za evropsko ligo, ki se bo v Športnem parku Domžale začel ob 20:30.

Čaka nas izredno zahtevna naloga. Na prvi tekmi smo prikazali odlično predstavo, ki bo tudi v četrtek predpogoj za uspeh. Ufa je vsekakor favorit, a bomo skušali presenetiti. Maksimalni bomo morali biti v fazi branjenja, v napadalnem segmentu pa bo potrebna nekoliko boljša učinkovitost. Znova se bo treba zateči k določenim spremembam v primerjavi z včerajšnjo igro, saj mednarodni nivo zahteva nekoliko drugačen taktični pristop. Igra se na rezultat, temu primerna pa je seveda tudi naša priprava na tekmo,“ se je k četrtkovem dvoboju z Ufo ozrl Rožman, ki je nato izpostavil še željo iz domžalske garderobe.

Nogometaši in strokovni štab si z navijanjem naših navijačev želimo dodatnega vetra v jadra našega moštva. Vemo, da bodo odločale malenkosti in prav podpora s tribun je lahko tisti dodatni kanček energije, ki bo tekmo morda prevesil v naš prid. Lepo vabim vse ljubitelje nogometa, da se nam pridružijo v Športnem parku. Obljubljam borbenost, močno željo in boj do zadnjega atoma. Skupaj nam lahko uspe.“

Avtor: Alen Obrez / NK Domžale; Foto: Urban Urbanc / Sportida

Tagi