Domžalski nogometaši na gostovanju v Kranju prišli do zasluženih treh točk

PLTS, 17. kolo: Triglav – Domžale 0:1

Tretja zaporedna zmaga, tudi tokrat z rezultatom 1:0. Domžalski nogometaši so na gostovanju v Kranju prišli do zasluženih treh točk, ki so jih dosegli ob popolni premoči. Z izkupičkom na uvodni tekmi 17. kola Prve lige Telekom Slovenije je bil zelo zadovoljen tudi domžalski trener Simon Rožman, ki je moštvu čestital za nadaljevanje zmagovalne serije.

“Zmagujemo, to je v danem trenutku najpomembneje. Vedeli smo, da nas čaka izredno težka naloga. Pomerili smo se s čvrstim nasprotnikom, ki smo ga potisnili globoko pred svoj kazenski prostor, tako da nikakor ni bilo lahko prebiti njihove branilske linije. Zelo sem zadovoljen z odnosom fantov. Bili so potrpežljivi, nasprotniku pa niso dovolili, da si pripravi večje priložnosti. Zelo sem vesel, da nam je še tretjič zapored uspelo priti do zmage,“ je uvodoma poudaril 34-letni trenerski strokovnjak, ki je tokrat znova nekoliko premešal začetno enajsterico.

Od prve minute so v primerjavi z zadnjo tekmo začeli Gaber Dobrovoljc, Nermin Hodžić in Amedej Vetrih, včerajšnji strelec Marko Alvir pa je v igro prišel v drugem polčasu. “Imamo zelo širok kader, vsi fantje odlično delajo, tako da je razumljivo, da priložnost namenjamo vsem. Vsekakor se v določeni meri prilagajamo tudi nasprotnikom, a vseeno so predstave na zelenici tiste, ki določajo enajsterico. Fantje se tega dobro zavedajo, zaradi tega pa v svoj vsakdan vnašajo še več dela in kažejo vedno več želje po napredku,“ je dejal domžalski strateg.

Naslednja preizkušnja čaka rumene v prihodnjo nedeljo, ko v Športni park Domžale prihaja Olimpija. “Upam, da nam bodo vremenske razmere omogočale normalno pripravo na tekmo. Pričakujemo sicer pravi derbi, s številčnim občinstvom. Naši navijači se znajo v velikem številu odzvati na naše predstave, tako da verjamem, da nam bodo tudi tokrat pomagali s svojim navijanjem. Verjamem, da bomo tekmo z Olimpijo odigrali znotraj naše vsebine in da bomo na koncu mi tisti, ki se bodo veselili pozitivnega rezultata.

Avtor: Alen Obrez; Foto: Lado Vavpetič (NK Domžale)
Tagi