Domžalski nogometaši Ankaran odpravili z visokih 6:0

Simon Rožman: "Prikazali predstavo, ki smo si jo želeli"

Domžalski nogometaši so se po dvotedenskem reprezentančnem premoru na izjemen način vrnili v ligaški ritem. V Športnem parku Domžale so v sklopu 12. kola Prve lige Telekom Slovenije gostili Ankaran in primorsko zasedbo, ob odlični igri, odpravili z visokih 6:0. Misli po zasluženi zmagi je strnil trener Simon Rožman.

“Igralcem čestitam za zasluženo zmago. Prikazali smo točno takšno predstavo, kot smo si jo želeli. Od prve do zadnje minute smo imeli vajeti igre v svojih nogah, vseskozi pa smo tudi narekovali ritem,“ je uvodoma dejal domžalski strateg, ki je bil izredno zadovoljen nad predstavo svojih nogometašev. Slednji so tokrat navdušili z napadalno in agresivno igro, s katero so dosegli kar šest zadetkov, v seriji priložnosti pa so dvakrat stresli tudi vratnico.

“Zelo me veseli, da so igralci pokazali pravo energijo in se dejansko vrnili v tiste smernice, ki smo jih kazali na evropskih preizkušnjah. Verjamem, da bomo lahko v tem ritmu nadaljevali in v prihodnje nizali boljše rezultate. V moštvu je v zadnjem obdobju zavladala prava konkurenca, kar me navdaja z močnim optimizmom,“ je dodal 34-letni Štorovčan.

Domžalsko zasedbo v naslednjem kolu najmočnejše slovenske lige čaka obračun z Gorico, ki bo v Novi Gorici odigran prihodnjo soboto. Simon Rožman poudarja, da je način, s katerim želijo rumeni priti do novega dobrega rezultata, jasen: “Gremo iz tekme v tekmo. Za nami je težko obdobje prehoda iz evropskih obračunov na domače prvenstvo. Prepričan sem, da smo v zadnjem reprezentančnem premoru naredili odlične priprave in v nekaterih segmentih že prišli na raven, ki si jo želimo. Ta zmaga je zelo dobrodošla za nas, prišla je kot nagrada za pozitivno miselnost, ki nas je krasila tudi v času malce slabših rezultatov. Pred nami je sedaj tekma z Gorico, kjer ne bomo odstopali od naših zamisli. Vemo namreč, kakšni si želimo biti in na kakšen način se želimo predstaviti na tej tekmi.“

Domžalčani so že drugič v sezoni dosegli šest golov na posamezni tekmi. S 26 doseženimi goli imajo sedaj tudi najučinkovitejši napad v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Avtor: Alen Obrez; Foto: Lado Vavpetič
Tagi