Domžale še vedno najboljše

Shotokan karate-do internacional zveza Slovenije (S.K.I.F. SLO) je v skladu s Programom tekmovanj za leto 2013 izvedla 21. Državno S.K.I.F. prvenstvo Slovenije. Tudi tokrat so v tekmovalnem procesu sodelovale Domžale, s klubom Atom Shotokan Domžale, ki je s skromno ekipo pokazal in osvojil največ in postal državni prvak desetletja.

Tekmovalci in tekmovalke Domžal: Patricija Vehovec, Hana Kerić, Iva Perger, Karin Podboršek, Pia Guček, brata Krajšek, Marcel in Bor, Blaž Štiftar, Tesa Štihec, Žan Podboršek, Simon Gregorc, Črt Hrovatin, Grega Teršek, Timotej Kokalj, Oliver Wagner, Luka Repar.

Najuspešnejši tekmovalci finala DP iz Atoma ki jim gre vse priznanje za ponovni uspeh:

  • Žan Podboršek je tekmoval v štirih disciplinah in osvojil 3. zlate medalje, trikratni državni prvak in še eno tretje mesto.
  • Grega Teršek je tekmoval v štirih disciplinah in osvojil 3. zlate medalje, trikratni državni prvak in še eno tretje mesto. Grega je postal tudi absolutni prvak v kumiteju člani.
  • Zelo uspešna je bila Iva Perger 2. zlati medalji in eno četrto.
  • Karin Podboršek je osvojila 1. mesto v katah in 1.mesto v kumiteju.
  • Timotej Kokalj je kot najizkušenejši tekmovalec osvojil 1. mesto v katah moški posamezno in ekipno. V kumiteju je po kvalifikacijskem delu vodil v dveh kategorijah a je v finalu popolnoma odpovedal.

Finale 21. Državnega S.K.I.F. prvenstva Slovenije je potekalo v tradicionalnih Rušah, 23. 3. 2013, za mlajšo in starejšo selekcijo v katah posamezno in ekipno, kumite kategorijsko za malčke/malčice, dečke/deklice, mladince/mladinke in moške/ženske, ter za ladince/mladinke, moške/ženske in veterane v kumiteju absolutno.

V skladu s Tekmovalnim pravilnikom S.K.I. zveze Slovenije je Državno prvenstvo deljeno na kvalifikacijski in finalni del državnega prvenstva. Tako sta bila organizirana 1 (en) kvalifikacijski turnir in finale – državno prvenstvo za leto 2013. Kvalifikacijski turnir je potekal 09.03.2013 v tehnični organizaciji Š.D. »Nikan« – Maribor v Limbušu. V skladu z Tekmovalnim pravilnikom se je na Državno prvenstvo uvrstilo osem (8) najboljših v skupini ter enako najboljših ekip. Tekmovalci in tekmovalke ter ekipe v katah so prenašali osvojene točke na kvalifikacijskem turnirju samo za klube. Državni prvak je postal tisti, ki je dejansko zmagal na finalnem turnirju. Najboljši klub pa je postal tisti klub, ki je osvojil največ točk iz kvalifikacijskega in finalnega turnirja.

Prvi trije klubi

Mesto Klub Osvojene točke Točke za ekipe, tekmovalce Skupaj točk
1. ATOM-DOMŽALE 935 40 975
2. IG-SHOTOKAN 889 50 939
3. Š.D.-RUŠE 566 32 598
Avtor: ZENMEDIA
Tagi