Do zmage v zadnji četrtini

Člani so včeraj v večernem terminu gostili Hrastnik. Dvorano so ohranili v zmagovalnem vzdušju po tem, ko so članice ŽKK Domžale pred njimi porazile Odejo.

Lastovka : Hrastnik
             60 : 52
(12:16, 17:14, 13:11, 18:11)

Gledalcev: 80

Statistika

Tekmo so domači začeli nezbrano, netočne podaje, veliko izgubljenih, igralci se niso razigrali (od prvih 12 točk ekipe Klepo sam 9). Hrastnik je to znal izkoristiti in povedel. V drugi četrtini je Lastovka s conskim presingom v obrambi sicer priključila toda niti do polčasa ji ni uspelo povesti. Zadnji koš za izenačenje je bil po pregledu posnetka razveljavljen.

V drugem polčasu ni in ni steklo, predvsem je bila Lastovka blokirana pri metu z razdalje; prvi met za 3 točke je zadel šele Ambrož v 28. minuti tekme. V zadnjo četrtino pa so rumeni vstopili nekoliko napadalneje in v prvi minuti prvič povedli s prednostjo 9 točk. Kljub neblesteči predstavi pa so prednost obranili in na koncu zmagali.

IZJAVI PO TEKMI

Tomi Poplatnik, trener Lastovke:”Čestitke Hrastniku za borbeno igro. Danes ni bil naš dan, vendarle smo kljub ne najboljši igri uspeli premagati neugodnega nasprotnika. Koncentracija naših igralcev je bila pod vsako kritiko, zato s samo igro ne morem biti zadovoljen. Sem pa zadovoljen z zmago.
Naslednji konec tedna je prost, kar bomo izkoristili za zaslužen počitek in časa za pripravo na zaključek sezone.”

Vladimir Rizman, trener Hrastnika: ”Lastovka je bistveno boljša ekipa od nas, že po samih imenih igralcev. Mene moti samo, da sojenje ni bilo na nivoju tekme. To definitivno. Je to po eni strani stvar, o kateri se nočem pogovarjati.
Sojenje je takšno, kakršno pač je. Lastovka je boljša ekipa od nas; mi smo prišli brez sramu, osramotili se nismo. Vodili smo nekih 25-30 minut; lepa tekma je bila. Gledalci so lahko uživali.
Mi smo svoje naredili. Cilj je bil obstanek v ligi. Imamo 6 zmag in smo ga na nek način že dosegli.
Mogoče je prisotne še nekaj jeze po tekmi, moja glava je še vroča. Lastovka je kvalitetnejša ekipa, zasluženo so zmagali; mi pa smo prikazali dobro igro in jaz sem zadovoljen.”

PREMISLEK

Slab dan. No, najbrž le ne najboljši. Igra bo naslednjič gotovo boljša. Še posebej, ker je sedaj čas za počitek in pripravo na finiš sezone.

Avtor: KK Lastovka Domžale

Tagi