Derbi ljubljanske kotline dobila Olimpija

PLTS, 2. kolo: Olimpija - Domžale 4:2

Domžalčani so v gostujoči tekmi 2. kola Prve lige Telekom Slovenije klonili. Po vodstvu z dvema zadetkoma prednosti je domača Olimpija pripravila preobrat in na koncu slavila s 4:2.

Derbi ljubljanske kotline so v začetni enajsterici rumenih pospremile štiri spremembe. Josip Ćorluka, Gregor Sikošek in Mattias Käit so v primerjavi z zadnjo tekmo svoje mesto na stožiški zelenici prepustili Matiji Romu, Svenu Šoštarič Kariču in Branku Iliću, v napadu je pred Vukom začel Nicholson.

Po prvem nevarnem zaključku s strani Senijada Ibričića je v 19. minuti prav slednji poskrbel za prednost z 0:1. Sprva je na robu kazenskega prostora lepo preigraval, nato pa z levico premagal vratarja Nejca Vidmarja, ki je bil nemočen.

“Čestital bi svojim igralcem in tudi Olimpiji za zmago. Videli smo namreč izjemno tekmo, predstavo na evropski ravni, skozi celotnih 90 minut močan ritem igre, žal pa mi je dveh storjenih napak v obrambi pri začetnem vodstvu, saj smo s tem domače moštvo vrnili v igro. Sledil je enakovreden boj, z obeh strani je bilo vse pod nadzorom, tretji zadetek pa je tehtnico prevesil na njihovo stran. Poizkušali smo se vrniti, ampak nam žal ni uspelo,” je prikazano na nedeljskem večernem dvoboju pokomentiral glavni trener Simon Rožman.

Prednost rumenih je le nekaj trenutkov po vodilnem zadetku kapetana Ibričića podvojil debitant v začetni enajsterici Sven Šoštarič Karič, ki je tako kot Ibričić zadetek z roba kazenskega prostora dosegel z levico. Sledila je ljubljanska ofenziva, ki so jo domači kronali s kar dvema zadetkoma pred odhodom na odmor. Najprej je po podaji Luke Menala s strani lastno mrežo z glavo zatresel Gaber Dobrovoljc, izid pa je v 42. minuti po nezbranosti v obrambi Domžal poravnal Asmir Suljić.

Rožman je ob tem dejal: “Upam, da pred četrtkovim srečanjem z Malmom nismo porabili preveč energije, saj gre za našo tekmo sezone. Prepričan sem, da bodo fantje našli vse svoje atome moči, v kratkem času, ki ga imamo na razpolago pa bomo poizkušali napake anulirati. Verjetno se bodo tudi v prihodnje ponavljale, vendar v fazi obrambe moremo zadeve enostavneje reševati, med tem ko sem z napadalnim delom zelo zadovoljen. Smo igrivi, živahni, ustvarjamo si priložnosti, dosegamo zadetke in tudi prehod v ta del igre se izboljšuje.”

V nadaljevanju smo znova videli številne priložnosti na obeh straneh, v zaključkih pa so bili uspešnejši domači nogometaši, ki so preko Vitje Valenčiča in Anteja Vukušića prišli do treh točk. Nova pomembna tekma Rumeno družino čaka že v četrtek, ko v okviru 2. kroga kvalifikacij za evropsko ligo v Domžalah gostuje švedski Malmo.

“Določene malenkosti v sami igri je potrebno popraviti, v četrtek pa odigrati prvo tekmo 2. kroga. Ob tej priložnosti bi rad povabil vse gledalce, da nas podprejo, nam pridejo pomagati, kajti vsaka dodatna energija, ki jo bomo začutili z roba igrišča nam bo proti vrhunskemu nasprotniku kot je Malmo prišla zelo prav,” je za konec povedal Simon Rožman.

Besedilo: Nejc Berce / NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič / NK Domžale

 

Tagi