Brezplačna jutranja telovadba v vodi na domžalskem kopališču

V poletnih mesecih se vsi radi ohladimo v vodi, vendar je voda odlična tudi za različne oblike rekreacije. Na domžalskem kopališču bo, od 16. 7. 2018 do 20. 7. 2018, ob 9.00 uri, potekala brezplačna jutranja telovadba v vodi za odrasle. 

V vodi se počutimo lažje

Posebna lastnost vode je, da navidezno odvzame telesu določen odstotek telesne teže glede na potopljeno telo in tako razbremeni gibalni aparat. Vadba v vodi je ena aktivnejših vadb, pri njej se poraba naše energije zaradi upora vode občutno poveča, obenem pa je naš skelet bolj razbremenjen.

Dobrodejni učinki na telo

Vodni pritisk pospeši krvni obtok, zmanjšuje otekline in zastajanje vode v telesu, poleg tega pa zmanjšuje srčni utrip v mirovanju in poglobi dihanje, zato ob vadbi krepimo tudi dihalne mišice. Za telovadbo v vodi ne potrebujemo predhodnega znanja plavanja ali kondicije. Vadba je primerna za tiste, ki iščejo bolj intenzivno vadbo in želijo povečevati mišično moč, obenem pa tudi za osebe z občutljivimi sklepi in hrbtenico, saj je voda odličen blažilec sunkov.

Komu je namenjena

Vodna telovadba je namenjena vsem odraslim osebam, še posebej pa je primerna za starejše osebe, osebe s prekomerno težo in osebe s težavami v sklepih.

Pridružite se nam!

Zavod za šport in rekreacijo Domžale

Tagi