Savate Klub Domžale zaključi izredno uspešno sezono 2023/2024 z odprto mednarodno tekmo v Garešnici in Crikvenici ter poletno šolo

pripravljeni smo na nove izzive naslednje sezone!

Savate klub Domžale zablesti na mednarodnem odprtem prvenstvu v Garešnici!

1. junij 2024 je na Hrvaškem v Garešnici potekalo drugo odprto Savate mednarodno tekmovanje v disciplini assaut savate za vse starosti. Nastopilo je 21 Savate klubov iz 7 evropskih držav (Finska, Italija, Slovenija, Avstrija, Madžarska, Srbija in Hrvaška) s 165 kvalitetnimi tekmovalci, kar je prispevalo k tekmovalni izkušnji vseh prisotnih.

Savate klub Domžale se je na tekmovanju udeležil z dvema izkušenima tekmovalcema Lili Lukežič in Stefanom Vukovič, kjer je blestela predvsem Lili s svojo prepričljivo zmago in izvrstnim nastopom. Stefan Vukovič se je s svojimi bogatimi izkušnjami boril do zadnjih moči, vendar je moral prepustiti zmago nasprotniku in na koncu dosegel srebro. Za dobro organizacijo gre zahvala Savate klubu “Šan” Garešnica.

Savate vročica na mednarodnem odprtem prvenstvu Crikvenici!

9. junij 2024 je v mestni športni dvorani potekal 6. Savate open v organizaciji Savate kluba “Reful” iz Crikvenice. Nastopilo je 200 tekmovalcev številnih hrvaških klubov ter klubov iz Slovenije, Italije in Madžarske. Številna publika, ki je ves dan uživala v odličnih borbah, je imela priložnost spremljati tekmovanja, ki so potekala hkrati na dveh prizoriščih. Naši junaki iz Savate kluba Domžale so spet pustili pečat.

Lili Lukežič (do 45kg) je po treh napornih a izzivalnih tekmah na koncu zasedla 3. mesto. Stefan Vukovič (nad 85kg) je moral proti zelo izkušenemu borcu pokazati svojo trmo in srčnost, vendar na koncu ponovno pridobil  2. mesto. Na prvi mednarodni tekmi in po samo nekaj mesecih treninga, je po dveh borbah blestel Aleksander Gruner (nad 75kg), ki je prav tako dosegel srebro. Zanj je bila to zanimiva, odlična izkušnja in dodatna spodbuda za nadaljne tekme. Športni dogodek je še enkrat potrdil kakovost in priljubljenost savateja v sosednjih državah, organizatorji iz Savate kluba “Reful” pa se lahko pohvalijo s še eno uspešno izvedbo turnirja.

Poletna šola Savate v Maredi – Sproščeno in osvežujoče!

Poletje smo začeli z eksplozijo zabave in treningov v Maredi! Prva poletna šola Savate pod okriljem Slovenske Savate zveze je bila popolna mešanica treningov in osvežitve v morju. Tako smo zaključili sezono 2023/24 – pripravljeni na nove izzive! 1.9.2024: Pridi na »Čarobni dan« v Arboretumu, kjer bomo predstavili našo čudovito borilno veščino Savate-francoski boks.

Trener Bojan Rusjan ne more brez svojih zvestih spremljevalcev in podpornikov kluba, kateri so poskrbeli za organizacijo ter psihično in fizično pripravljenost tekmovalcev na borbe. Zahvala gre naši Slovenski Savate zvezi in občini Domžale za nenehno podporo pri delovanju našega kluba. Posebna zahvala gre Triglav fight klubu ter klubskem trenerju Lorenzu Ceceno Volcic za podporo pod imenom skupnega projekta “Ciril Kotnik” v sodelovanju s podjetjem Nca Web.

Lep športni Savate pozdrav – Salut!

Avtor: Savate klub Domžale; Foto: Savate klub Domžale

Tagi