Judoistki Haya Veinahndl Obaid in Timeja Starovasnik osvojili naslov državnih prvakinj

V nedeljo, 26.3.2023 je v Športni dvorani Hoče potekalo Državno prvenstvo v judu za mlajše kadete in kadetinje (U16) za leto 2023. Judo klub Komenda so zastopali 4 tekmovalci, ki so izmed 35 klubov osvojili ekipno 4. mesto.

Naslov državne prvakinje sta vsaka v svoji težnostni kategoriji osvojili kar dve judoistki in sicer Haya Veinhandl Obaid (-57kg) ter Timeja Starovasnik (-52kg). Haya je naslov državne prvakinje ubranila že 5. leto zapored, kar je izjemen uspeh, ki ji ga zavida marsikateri judoist. Timeja pa je naslov državne prvakinje osvojila drugič zaporedoma in ubranila lanskoletno zmago.

Borila sta se tudi Karim Veinhandl in Žiga Pahor, ki sta klub dobrim nastopom v močni konkurenci ostala brez uvrstitve.

Isti dan je potekalo tudi člansko Državno prvenstvo, kjer so se izkazali trije borci Judo kluba Komenda. Vsi so nastopili kot mlajši (Haya Veinhandl Obaid -U16, Žiga Klarić in Brina Frece – U18), a so tudi v članski kategoriji dokazali, da so konkurenčni tudi starejšim.

Haya Veinhandl Obaid in Žiga Klarić sta z dobrimi borbami prišla v finalni blok Državnega prvenstva, kjer sta se borila za tretje mesto, kjer sta se oba borila proti izkušenim borcem in na koncu zasela 5. mesto. Dobro pripravljenost je z uvrstitvijo na 7. mesto dokazala tudi Brina Frece.

Rezultati DP mlajši kadeti:

2 x zlato DP mlajši kadeti

  • HAYA VEINHANDL OBAID – 1. mesto, naslov državne prvakinje U16 do 57kg
  • TIMEJA STAROVASNIK – 1. mesto, naslov državne prvakinje U16 do 52kg

Rezultati DP člani:

  • Haya Veinhandl Obaid (-57kg) – 5. mesto
  • Žiga Klarić (-90kg) – 5. mesto
  • Brina Frece (-63kg) – 7. mesto

Avtor: Katarina Kumer; Foto: Judo klub Komenda

Tagi