Aljaž Bratec in Urban Durnik začenjata priprave s slovensko reprezentanco

Pa imajo Domžale končno spet svojega reprezentanta, takega, ki je otrok kluba, ki se v domžalski dvorani žoga že od malega. 20-letni Aljaž Bratec si je, z dobrimi poletnimi igrami za reprezentanco U20, prvič prislužil vabilo na priprave članske reprezentance. Tam mu bo družbo delal še en košarkar Sunsov, 21-letni Urban Durnik, za katerega je to prav tako prvi uradni vpoklic.

Članska reprezentanca, pod vodstvom selektorja Rada Trifunovića, tudi našega nekdanjega igralca in trenerja, v Zrečah začenja priprave na 4. cikel kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu. Ob vseh odpovedih naših najbolj izkušenih in zvenečih imen, se je selektor odločil, da v izbrano vrsto počasi vpelje tudi mlade moči, ki bodo predvidoma moč Slovenije v bodočih letih. Ali bosta Aljaž in Urban tudi del dvanajsterice, ki se bo v kvalifikacijah merila z reprezentancama Latvije in Turčije, bo jasno potem, ko se ekipi priključi še šesterica za zdaj odsotnih bolj standradnih imen (Murić, Čančar, Macura, Rupnik, Randolph in Hrovat).

Poleg omenjenih Bratca, Durnika ter Hrovata, je na seznamu še nekaj imen, ki smo jih imeli priložnost spremljati v Domžalah (Mahkovic, Rebec, Vončina), žal pa bo tokrat manjkal tisti najbolj zveneči, Klemen Prepelič.

Reprezentanco 5. (v gosteh) in 8. septembra v Celju čakata dve pripravljalni tekmi s Hrvaško, ki bo zaigrala v najmočnejši zasedbi, tudi z NBA-jevcem Dariom Šarićem, 14. septembra ekipo čaka kvalifikacijska tekma z Latvijo v Rigi, 17. septembra, na dan slovenske košarke, pa se bodo fantje v Stožicah pomerili še s Turčijo.

Rado Trifunović, selektor slovenske moške članske reprezentance: “Tako kot ob začetku vseh prejšnjih kvalifikacijskih oken, sem vesel, da se je reprezentanca ponovno zbrala. Lepo je videti nove obraze, ki bodo del reprezentance na pripravljalnih ter kvalifikacijskih tekmah. Hkrati pa so ti fantje tudi naložba za sledeče cikle in prihodnost. Že na prvem treningu bomo začeli z uigravanjem, saj nas čez šest dni čaka prva tekma proti Hrvaški. Nestrpno čakamo na prihod preostalih šestih košarkarjev, ki smo jih uvrstili na seznam za četrti cikel.”

Avtor: KK Helios Suns; Foto: KK Helios Suns

Tagi