6. tek na Limbarsko goro v znamenju sončnega vremena in vztrajnosti tekačev

Sončno jesensko dopoldne v nedeljo, 13. 10. 2019, je bilo idealno za že 6. tek na Limbarsko goro, ki ga organizira Društvo krajanov Limbarska gora.

Tekmovalci so se zbrali v Zalogu pri Moravčah, kjer so prevzeli startne številke, se ogreli in se ob 11. uri pognali v hrib. Proga, dolga 5,1 kilometra, jih je vodila pretežno po gozdnih poteh, premagali pa so kar 395 metrov višinske razlike.

Tekmovanje je potekalo v štirih različnih kategorijah: moški do 40 let, moški nad 40 let, ženske do 40 let in ženske nad 40 let. Na stopničke so v kategoriji moški do 40 let stopili Gregor Mlakar (1), Miha Lajevec (2) in Luka Avbelj (3), v kategoriji moški nad 40 let pa Vid Senica (1), Damjan Osolnik (2) in Aleš Klopčič (3). V kategoriji ženske do 40 let je tekmovala samo Lidija Medic, ki je tako zasedla prvo mesto, v kategoriji ženske nad 40 let pa so bile zmagovalke Urša Lavrič (1), Anica Grilj (2) in Andreja Kušar (3).

Predsednica Društva krajanov Limbarska gora Jana Toman je v svojem govoru čestitala vsem tekmovalcem in dodala, da je šla velikokrat peš domov iz šole, ampak nikoli tako hitro, kot so vrh Limbarske osvojili oni. Tudi župan Občine Moravče dr. Milan Balažic je kljub še drugim obveznostim v tem dnevu prišel na Limbarsko goro, da bi nagovoril tekmovalce in jim čestital. Skupaj s predsednico društva pa sta zmagovalcem podelila simbolična darila ter medalje za dosežene uspehe.

Veliko tekačev se lahko prišteva že med stalne udeležence teka na Limbarsko goro, vsako leto pa se na tek prijavi dosti novih obrazov od blizu in daleč. Pohvalili so odlično organizacijo ter pogostitev – na vrhu namreč tekmovalce vedno pričaka okusen golaž. Eden od tekmovalcev je povedal, da mu ni toliko pomemben rezultat, kot to, da se teka udeležijo v čim večjem številu, saj se na ta način najbolje podpre dogodek.

Društvo se vsem tekmovalcem zahvaljuje za udeležbo in navijačem za spodbudo ter sponzorjem, donatorjem in vsem, ki so pomagali pri projektu.

Rekorda proge, ki sicer znaša 22 minut in 49 sekund, letos ni premagal nihče, zato pa to ostaja izziv za vse udeležence v naslednjem letu.

Avtor: Anja Ravnikar; Foto: Erika Mlakar

Tagi