Pri Ihanu gorelo v gozdu, gasilci pred ognjem rešili brunarico

Danes okrog 15.30 ure je so poklicni gasilci CZR Domžale in gasilci PGD Ihan posredovali v Dobravi pri Ihanu, kjer je v gozdu gorelo suho listje in podrast. Gasilci so požar hitro pogasili in preprečili, da bi se širil naprej, obenem pa so pred ognjem rešili leseno brunarico. Obstaja verjetnost, da je bil požar podtaknjen.

Matjaž Korošec, vodja III. izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o požaru v gozdu v naselju Dobrava pri Ihanu obveščeni ob 15.30 uri. Požar, ki se je raztezal na 900 kvadratnih metrih, so gasilci  hitro zajezili in preprečili, da bi se širil še naprej, saj je listje in podrastje izredno suho, prav tako pa je pihal tudi veter. Pred ognjenimi zublji pa so rešili tudi leseno brunarico, ob kateri je gorelo podrastje in suho listje. Po besedah Korošca je intervencija potekala hitro in uspešno, edino težavo jim je predstavljal dostop do kraja požara, saj do tja ni nobene poti. Na kraju je posredovalo pet poklicnih gasilcev CZR Domžale z dvemi vozili in deset gasilcev PGD Ihan z dvemi vozili.

Na kraju so posredovali tudi policisti PP Domžale. Nataša Pučko iz Policijske uprave Ljubljana nam je povedala, da je bilo po do sedaj zbranih obvestilih in opravljenem ogledom ugotovljeno, da obstajajo elementi kaznivega dejanja, saj naj ne bi prišlo do samovžiga. V zvezi navedenega so policisti pri ogledu zavarovali sledi in nadaljujejo s preiskavo.

Po naših neuradnih informacijah, naj bi krajan med opravilom na polju opazil mlajše osebe, ki so pred tem “hiteli” iz gozda.

Naj ob tej priložnosti opozorimo, da je Uprava za zaščito in reševanje na območju celotne države razglasila veliko požarno ogroženost. Daljše obdobje suhega in za ta letni čas nadpovprečno toplega vremena je namreč že ustvarilo pogoje za povečano možnost nastanka požarov v naravnem okolju na območju celotne države. Več o tem si lahko preberete v spodnjem prispevku.

Na območju celotne države razglašena velika požarna ogroženost

Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi