Pravljica o carju in pastirju –  igra v treh dejanjih za staro in mlado v Grobljah

... ko ledene rože tke na okna temna noč, ko na polja mraz pritiska pripovedujemo si kot nekoč o preteklih časih davnih ...

Dramska skupina Kulturnega društva Groblje pripravlja igro v treh dejanjih za staro in mlado »Pravljica o carju in pastirju«, ki bo svojo premiero na odru Kulturnega doma Groblje doživela v soboto, 10. marca 2018, ob 18. uri. Ker ima predstava zdrav humor, z nekaj satiričnimi bodicami, bo več kot dobrodošla popestritev večera.

Pravljični motivi so spretno vgrajeni v enotno zgodbo. Pravljico, ki govori o treh bratih, zlobnemu starejšemu, srednjemu in dobremu mlajšemu. O copatarskemu carju, ki trepeče pred svojo ženo. O vili, ki preizkuša dobrosrčnost ljudi. O carični, ki se odloči za poštenega in bistrega mladeniča iz ljudstva. Izviren način je motiv polnjenja sodov z govorjenjem.

Predstava avtorja Boška Trifunoviča, ki jo je prevedel Janko Moder, priredil in režiral Drago Plevel, ima zdrav humor, z nekaj satiričnimi bodicami. Pred vsakim dejanjem oziroma pomembnimi prizori prolog povezuje in nakazuje dogajanje, dramsko situacijo in kraj dogajanja ki sledi. Nauk iz predstave nas uči, da morata prirojena bistrost in dobrota pretrpeti hude preizkušnje, na koncu pa vendar le zmagata nad zlobo, spletkarstvom in nadutostjo.

Premiera predstave Pravljica o carju in pastirju v treh dejanjih za staro in mlado bo v soboto 10. marca, ponovitev pa 11. marca 2018, obakrat ob 18. uri v Kulturnem domu Groblje.

Rezervacija vstopnic: Anton Košenina (040 704 497)

Prodaja vstopnic uro pred predstavo.

Zasedba vlog: 

1. brat in car: Tilen Soss

Carica: Anica Anžič

Carična: Neža Pogačar

2. brat in modrijan: Rok Ladič

3. brat: Gašper Komatar

Vila in glas ljudstva: Nika Breznik

Prolog: Drago Plevel

 

Organizacija: Anton Košenina

Scenografija: Anton Košenina, Drago Plevel, Gašper Plevel

Kostumografija, maska, frizura: Marjeta Plevel

Tehnika in glas ljudstva: Blaž Kovačič

Inspicient: Viljem Kaker

Glasba in grafika: Gašper Plevel

Šepetalka in glas ljudstva: Marija Blatnik

Pomagali so še: Občina Domžale, KS Jarše – Rodica

www.kd-groblje.org

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Kulturno društvo Groblje

Komentarji uporabnikov
Tagi