Župan Toni Dragar Osnovni šoli Roje izročil defibrilator

Danes obeležujemo Svetovni dan oživljanja. V okviru Svetovnega dneva oživljanja je v petek, 15. oktobra 2021, na domžalskem tržnem prostoru potekala akcija Slovenija oživlja. Župan Toni Dragar je ob tej priložnosti obiskal Osnovno šolo Roje in ravnateljici mag. Andreji Škrlj izročil defibrilator.

Globalni akciji ozaveščanja “Slovenija oživlja” so se pod okriljem Zveze študentov medicine Slovenije tudi letos pridružili študenti medicine iz obeh slovenskih fakultet, skupaj s študenti petih zdravstvenih fakultet, člani Zveze tabornikov Slovenije, člani Zveze slovenskih katoliških skavtinj in skavtov ter predstavniki območnih združenj Rdečega križa Slovenije. Prisotna je bila tudi sekretarka OORKD, Majda Mernik. Na Tržnem prostoru v Domžalah so tako prikazali uporabo defibrilatorja in obiskovalce ozaveščali o temeljnih postopkih oživljanja.

Ob tako pomembnem dnevu je župan Toni Dragar obiskal Osnovno šolo Roje in ravnateljici mag. Andreja Škrlj izročil defibrilator. Ravnateljica se je županu zahvalila v svojem imenu in imenu staršev otrok s posebnimi potrebami. Župan Toni Dragar je poudaril: »veseli smo, da smo lahko priskočili na pomoč. Šola Roje je ena izmed tistih, ki to res potrebuje, a vendar upam, da defibrilatorja resnično nikoli ne bo uporabila«.

Otroci so se županu za donacijo iskreno zahvalili, mu poklonili darilo in mu pripravili še kratek program.

Miha Ulčar; Foto: Foto: Vido Repanšek

Tagi