Zdaj je čas, da očistimo jetra

Pomlad je čas, ko se lotimo temeljitega čiščenja našega stanovanja. Tako kot očistimo stanovanje, je priporočljivo, da očistimo tudi svoje telo, predvsem jetra. Februarja sem z vami delila nasvete, kako jetra okrepimo. In zdaj, ko so naša jetra močna in krepka, je čas za čiščenje in razstrupljanje.

Glavna funkcija jeter v našem telesu je čiščenje in razstrupljanje krvi ter razpošiljanje očiščene krvi po celem našem telesu. Zato je stanje jeter tako zelo pomembno, saj je od zdravja in čistosti jeter odvisna kvaliteta naše krvi, od nje pa raven energije, ki jo imamo, moč našega imunskega sistema in pa seveda naše celostno zdravje.

Priporočam, da jetra najprej nežno očistimo na energijski in čustveni ravni, nato pa lahko jetra očistimo in razstrupimo tudi na fizični ravni.

Tokrat vam predstavljam 3 načine, kako jetra osvobodimo neprijetnih in lahko tudi škodljivih čustev, zastale toksične energije in kako spodbudimo razstrupljanje z masažo pomembne akupresurne točke in z enostavno dihalno tehniko:

1. Zdravilni zvok za jetra. Z zdravilnimi zvoki prečistimo naše organe, saj jih očistimo prekomernih škodljivih čustev, ki so se v njih nakopičila. V naših organih zastajajo neprijetna čustva, ki na dolgi rok škodujejo organom in tudi našemu celemu telesu. Ko rečemo, da nam gre nekdo na jetra – se nanj jezimo. Tako lahko razumemo, da svojo jezo hranimo v jetrih. Bolj kot smo jezni, bolj obremenjujemo svoja jetra. Zdravilni zvoki pa preobražajo neprijetna čustva, sproščajo telo, razstrupljajo in čistijo notranje organe ter izboljšujejo imunski sistem.

Zdravilni zvok za jetra je zvok šššššš, ki ga nežno in skoraj neslišno izpihamo z dvigom rok navzgor in pogledom proti našim dlanem. Oči so odprte. Z zvokom izpihamo tudi vsa neprijetna čustva, zastala v jetrih. Nato dlani položimo na področje jeter, jih z vdihom napolnimo z zeleno barvo in vrlinami jeter – to so prijaznost, dobrota in dobrohotnost. Podarimo jim notranji nasmeh. Ponovimo vsaj 3x. Taoistični rek pravi, da če si na nekoga jezen in narediš jetrni zvok 36-krat, in si še vedno jezen, si ta oseba resnično zasluži klofuto!

2. Aktivacija akupresurne točke za razstrupljanje jeter. To je točka Jetra 3 jetrnega meridijana. Nahaja se na nartu, v liniji med palcem in kazalcem, 3 palce proti gležnju, kjer se konča razmak med stopalnicama palca in kazalca. Točko pritisnemo (ko zaboli, vemo, da smo jo našli) ali zmasiramo s krožnimi gibi na obeh stopalih. Aktivacija te točke spodbuja delovanje jeter in prebavo.

3. Očiščevalni dih. Zjutraj lahko telo prebudimo in prečistimo z očiščevalni dihom, ki aktivira naš simpatični živčni sistem Tako nas prebudi, hkrati pa spodbuja proces razstrupljanja in čiščenja telesa. Odpremo okno in ob svežem zraku ponavljamo zaporedje: 3x vdih, 1x dolg izdih skozi usta. Lahko se zgodi, da začutimo kovinski okus ali čutimo ščemenje jezika, podplatov, dlani, rahlo vrtoglavico. To pomeni, da se je telo začelo razstrupljati.

Poleg energijskega in čustvenega čiščenja priporočam še čiščenje in razstrupljanje jeter na fizični ravni – na primer z aloe vero, pegastim badljem, zelenimi algami, glino ipd. – v primeru zdravstvenih težav seveda po posvetovanju z osebnim zdravnikom.

Sama sem pred 2 leti naredila temeljito čiščenje na vseh ravneh, pri čemer je bil detox z aloe vera izdelki bil prvi korak k moji celostni preobrazbi in mi je resnično spremenil življenje. Če vas zanima moja zgodba, vas vabim k ogledu spletnega predavanja: Moja zgodba o detoxu z Aloe vera izdelki, ki je dostopno na fb profilu: Mojca Tavčar in Youtube kanalu: Društvo Pot srca. Prisluhnete ji lahko tudi v spodnjem videu.


Želim vam, da ta pomlad prinese čisto, svežo in zdravilno energijo v vaše telo in življenje!

Mag. Mojca Tavčar

*********************************************************************************

Društvo Pot srca vabi na spletne vadbe!

Dobrodošli na vadbi, kjer boste prisluhnili svojemu telesu, prebudili stik s sabo, svojim telesom, dušo in umom. Telo boste sprostili in napolnili s pozitivno energijo, dušo boste napolnili s svetlobo in ljubeznijo, svoj um pa boste nežno umirili in zbistrili. 

SPLETNE VADBE:

  • Joga za dobro počutje – spletna vadba
  • Šola Belih tigric – Nega ženske energije
  • Praksa za zdravje in dobro počutje – Free & Live

DETOX IZZIV:

  • 9 dnevni Detox izziv z Aloe vero Clean9

Vabljeni tako začetniki kot izkušeni!

Prijave in informacije: 041 821 401, drustvopotsrca@gmail.com, www.potsrca.si

Za tekoče informacije o vadbah in delavnicah spremljajte spletno stran www.potsrca.si ali Facebook stran Društvo Pot srca ali pa se prijavite na naše e-novice.

 

Tagi