Praktično predavanje za prepoznavanje in zdravljenje travm

Predstavitev motivacijskega priročnika Doris Polak Kuder

V aprilu smo v veliki dvorani Kulturnega doma Radomlje imeli priložnost ogledati večkrat nagrajeni dokumentarni film Modrost travme Gaborja Matéja, ki ga je obogatila tudi diskusija pod vodstvom Doris Polak Kuder. Tokrat pa z veseljem vabimo vse bralce in zainteresirane na predstavitev njenega novega motivacijskega priročnika z naslovom Kako se naučimo voziti kolo?.

Dogodek bo potekal v torek, 15. oktobra 2024 ob 18.30, v Kodrovi dvorani Kulturnega doma Radomlje. Doris Polak Kuder vas bo popeljala skozi:

  • Praktične nasvete, kako prepoznati in zdraviti travme, ki jih nosimo v sebi.
  • Praktična orodja za čustveno regulacijo in gradnjo avtentičnih odnosov.
  • Spoznanje, kako se naučiti živeti v sedanjem trenutku in se osvoboditi preteklosti.
  • Motivacija in navdih za osebno rast na področju čustvenega in telesnega zdravja.

»Ker travma ni tisto, kar se ti zgodi, ampak tisto, kar se zgodi v tebi, so vsa nepredelana čustva ostala z menoj, shranjena v mojem telesu. Pojavila so se v mojih izbruhih alergij, trenutkih izčrpanosti in najhuje v joku mojih otrok. In najpreprosteje mi je postalo poiskati novo perspektivo v trenutkih s kolesom. Se ustaviti in začeti graditi nov vzorec odzivanja in delovanja, zase in za hčerki. Prispodobe s kolesom so zabavale tudi moji hčerki in moža. Tako je postopoma nastal motivacijski priročnik Kako se naučimo voziti kolo.« pravi avtorica priročnika Doris Polak Kuder.

Doris Polak Kuder

Doris Polak Kuder je magistra farmacije in certificirana psihoterapevtska coachinja po metodi dr. Gaborja Matéja. Po uspešni karieri v farmacevtski industriji se je leta 2020 posvetila psihoterapiji, da bi raziskala svoje psihološke dinamike alergij in astme. Novembra 2022 je predavala na konferenci v Vancouvru na temo samosočutja. Danes nudi individualna svetovanja, delavnice in predavanja za osebno rast in poslovni razvoj. V prostem času uživa v ustvarjanju z otroki, čajankah ter sprehodih ob Savinji in v hribih.

 

Priročnik za avtentično življenje: Za odrasle, starše in mladostnike na poti osebne rasti

Motivacijski priročnik Kako se naučimo voziti kolo je namenjen odraslim, staršem in mladostnikom, ki želijo živeti avtentično.

Zasnovan je kot 10-etapno kolesarsko potovanje, ko med procesom razmišljanja, ob notranjih občutkih, z intenzivnim dihanjem in meditacijo odkrivamo svoje čustvene košarice, spoznavamo vse od jeze do sočutja, od žalosti do veselja, od strahu do poguma, od žalovanja do ljubezni, od hvaležnosti do neskončnih možnosti. »Nujno je, da vselej vztrajamo do konca, življenjsko ravnotežje nas vodi v zadovoljstvo, to pa prihaja iz nas samih, zato je za vsakega posameznika drugačno. Vsak je sam odgovoren za svoje zadovoljstvo. Ko zaupamo sebi in drugim, nas to pripelje do točke, ko je življenje lepo. Vse, kar potrebujemo, bomo našli v sedanjem trenutku,« pravi Doris o svojem priročniku.

Vsaka etapa v knjigi traja en teden. Naša avtentičnost se začne v prav tem trenutku. Tako, da kolesarimo v svojem tempu. Upočasnimo, ko potrebujemo počitek, in pohitrimo, ko smo lahkotni. Na koncu priročnika zaupam, da bomo imeli večjo samozavedanje o svoji čustveni pokrajini in močnejšo varno navezanost s svojim otrokom.

Namen te knjige je, da:

  • nas odrasle spomni, kaj je pomembno,
  • nam ponudi način, kako lahko vzgajamo na avtentičen način,
  • budi našo avtonomijo,
  • prepoznamo darila čustev,
  • spoznamo čustveno zdravje, ki je temelj za telesno zdravje,
  • spodbudi radovednost, da je vsak trenutek pravi,
  • se mi in otroci pri vožnji s kolesom zabavamo,
  • naučimo nas in naše otroke uporabljati življenjsko kolesarsko opremo,
  • postanemo najboljša različica sebe,
  • odpira vrata za sočutnejšo družbo.

Navdihujoče zgodbe in osebna izkušnja Doris Polak Kuder o vzponih in padcih v sodobnem vsakdanu

V hitrem tempu našega vsakdana imamo pogosto izzive z iskanjem ravnovesja med delom, družino in vsem, kar si želimo. Priročnik novo življenjsko perspektivo predstavlja prek prispodobe vožnje s kolesom. Avtorica kot zglede navaja navdihujoče zgodbe športnikov, kot so Monika Seleš, Lance Armstrong, Tina Maze, Michael Phelps, Primož Roglič, Cristiano Ronaldo, Novak Djoković. Svojo čustveno pokrajino subtilno razkrije z zgodbo svoje družine, ko je bila s hčerkama in možem večkrat pred izzivom, kako upočasniti kolo življenja, ko telo kliče po počitku, in kako pohitriti, ko veter v laseh ponuja lahkotnost. Ob tem dodaja: »V resnici življenje nikoli ni ravna pot. Vzponi in padci so normalen del življenja. Ali se odločimo, da kolesarimo le po ravninah ali tudi preko hribov in gora, je izključno naša odločitev. Neizmerno sem hvaležna za življenjsko potovanje, ki ga ustvarjava z možem Markom. Ob trenutkih s kolesom sem se velikokrat ustavila, skozi sočutno pogovarjanje pa sem odkrila povsem nove vzorce odzivanja in delovanja, in to želim deliti tudi s tem priročnikom, za nas in naše otroke.« še dodaja Doris.

Veselimo se vašega obiska v torek, 15. oktobra 2024 ob 18.30, v Kodrovi dvorani Kulturnega doma Radomlje s priporočenim darom 10 eurObvezne predhodne prijave po e-mailu na naslov: ema.smodis@gmail.com.

Avtor: Ema Smodiš; Foto: arhiv Doris Polak Kuder

Travma je nevidna sila o kateri se lahko veliko naučimo

 

Tagi