PONOVITEV: Kako pomagati telesu, ko z bolečino izraža čustveno dogajanje, skrito globoko v nas? 

Spomladansko predavanje Barbare Peterlin Povezava med telesom in podzavestjo je vzbudilo izredno veliko zanimanje, zato so se v Kulturno prosvetnem društvu Drouz odločili za ponovno srečanje. Prijave na torkovo predavanje so že odprte. 

Naše telo je prava zakladnica spominov in občutkov, ki nas spremljajo in usmerjajo skozi življenje. Čeprav ima neverjetno sposobnost prilagajanja in kompenziranja, so izkušnje iz preteklosti skupaj z občutki globoko vtisnjene vanj. Neprestano prilagajanje zahteva velik napor in pušča pomembne sledi, ki se kažejo ne le v našem razpoloženju, temveč tudi v kroničnih mišičnih napetostih, fizičnih bolečinah in poškodbah.

Barbara Peterlin

Sem Barbara Peterlin, diplomirana fizioterapevtka, terapevtka ortopedske medicine in manualne terapije ter učiteljica AEQ metode in dihanja 2. stopnje ter AEQ odnosov 1. stopnje. Pred leti sem se podala na raziskovanje izvora fizičnih bolečin ter povezave med telesom in podzavestjo, kar me je pripeljalo do srečanja z AEQ metodo®. Ta metoda mi je pomagala globlje prisluhniti svojemu telesu in umiriti misli. Z rednim izvajanjem AEQ vaj sem opazila izboljšano poravnavo telesa, zmanjšanje napetosti v ramenskem obroču ter omilitev težav z dihanjem, ki so nastale po operativnem posegu v predelu medenice.

 

Barbara Peterlin bo kot gostja nastopila v Kodrovi dvorani Kulturnega doma Radomlje v torek, 24. septembra 2024, ob 19. uri. Strokovno podkovana fizioterapevtka z več kot 30-letnimi izkušnjami in vodja zasebne fizioterapije v Kamniku, bo na srečanju, ki ga organizirajo Srčne Srečnice, sekcija Kulturno prosvetnega društva Drouz, udeležencem predstavila osnove AEQ metode. Na predavanje se lahko prijavite preko spodnjega prijavnega obrazca.

Dogodek poteka v sklopu socialno humanitarnega programa pomoči starejšim, z namenom izboljšanja kakovosti življenja za sedanjo in prihodnje generacije. Barbara bo poudarila, kako AEQ metoda pomaga pri samozavedanju in nadzoru drže ter gibanja, kar prispeva k boljšemu obvladovanju misli, besed in dejanj. Gibanje je ključno za naše vedenje, saj ravno prek njega lahko ozavestimo in postopoma spremenimo neželene podzavestne vzorce. Več o Barbarinem delu si lahko preberete v spodnjem intervjuju.

Kako pomagati telesu, ko z bolečino izraža čustveno dogajanje, skrito globoko v nas? 

Avtor: Saša Obersnu; Foto: osebni arhiv Barbare Peterlin

Tagi