Zbiramo hrano. Lahko prispevaš?

V soboto, 15. decembra 2018, bo Rdeči križ Slovenije v sodelovanju z Mercatorjem ponovno organizirali akcijo »Zbiramo hrano. Lahko prispevaš?«. Namenjena je zbiranju prehranskih, higienskih izdelkov in druge materialne pomoči, s katero bodo praznični čas polepšali socialno ogroženim posameznikom in družinam. Ti ljudje si zaradi nizkega socialnega statusa ne morejo privoščiti dobrin za osnovno preživetje, ali pa jim ta onemogoča kakovostno življenje ter s tem ogroža zdravje.

Izdelke bodo v Mercatorjevih poslovalnicah zbirali prostovoljci 29 območnih združenj Rdečega križa Slovenije, saj je akcija lokalno obarvana. Pomoč namreč prejmejo tisti posamezniki, ki so potrebni pomoči in po izdelke pridejo v skladišča svojega območnega združenja. V tokratni akciji sodelujejo območna združenja Rdečega križa Slovenije: Radovljica, Sevnica, Cerknica, Domžale, Škofja Loka, Gornja Radgona, Idrija, Izola, Jesenice, Kamnik, Zagorje ob Savi, Kočevje, Koper, Ljutomer, Logatec, Zgornje savinjske doline,  Novo mesto, Radlje ob Dravi, Mežiške doline, Slovenske Konjice, Šentjur pri Celju, Trbovlje, Tržič, Vrhnika, Litija, Hrastnik, Lenart, Postojna – Pivka, Slovenska Bistrica.

»Z akcijo Zbiramo hrano. Lahko prispevaš? udejanjamo naše humanitarno načelo in širimo ter krepimo solidarnost in medsebojno pomoč med ljudmi v naši državi. Vsak lahko pomaga po svojih močeh in pomaga lajšati stisko najbolj ranljivih posameznikov in družin,« so še zapisali v Rdečem križu Slovenije.

Vabljeni, da se akciji pridružite v kateri izmed Mercatorjevih poslovalnic in v predprazničnem času pomagate tistim, ki potrebujejo vašo pomoč. V Domžalah bo akcija potekala v Hipermarketu Domžale (Cesta talcev 4), v Kamniku pa v Hipermarketu Kamnik (Kovinarska cesta 36).

Miha Ulčar; Foto: Govori.se; Video: Rdeči križ Slovenija

Tagi