Zaposleni na Občini Domžale bodo stavkali

Če imate v sredo, 24. januarja 2018, planirane kakšne opravke na Občini Domžale, potem jih raje prestavite na kakšen drug dan, saj se bodo zaposleni na Občini Domžale na ta dan pridružili splošni stavki javnega sektorja, ki bo potekala med 00:01 in 23:59 uro. O tem, če se bodo stavki pridružili tudi zaposleni iz drugih javnih zavodov v občin Domžale, zaenkrat še nimamo informacij.

Na spletni strani Občine Domžale so objavili obvestilo, da se bo Sindikat Občine Domžale v sredo, 24. januarja 2018, pridružil stavki javnih uslužbencev. Zaradi tega bo na ta dan moteno poslovanje Občine. Občanke in občane zaposleni na Občini Domžale prosijo za razumevanje.

Splošna stavka javnega sektorja bo potekala v sredo, 24. januarja 2018, med 00:01 in 23:59 uro, isti dan pa bo ob 12.05 pred vladno palačo na Gregorčičevi ulici v Ljubljani potekal protestni shod.

Za stavko se je skupina skoraj 20-ih sindikatov javnega sektorja odločila zaradi nepripravljenosti vlade na konstruktiven dialog, vladnega posamičnega dogovarjanja in separatnih dogovorov ter za odpravo varčevalnih ukrepov, dvig plač in obrambo enotnega plačnega sistema.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: arhiv Domžalca

Komentarji uporabnikov
Tagi