Za nami je uspešen prvi test hoje v letu 2019

Ekipa Zdravstveno vzgojnega centra je v ponedeljek, 1. aprila 2019, organizirala brezplačni test hoje na 2 km za vse občane Domžal. Test hoje na 2 km je potekal na atletski stezi Stadiona Domžale od 12:00 do 17:30. Namen testa hoje je oceniti aerobno vzdržljivost in predstaviti delavnice, ki jih izvaja Zdravstveno vzgojni center.

April je prinesel toplo vreme, kot naročeno za test hoje, ki se ga je udeležilo več kot 100 ljudi. To je bil prvi od štirih spomladanskih testov hoje, ki se bodo letos izvedli v okviru Zdravstveno vzgojnega centra Domžale, naslednji bo v petek, 10. maja v Mengšu, v ponedeljek, 27. maja bo test hoje ponovno na domžalskem stadionu, v petek, 7. junija pa bo test hoje tudi v Moravčah. O točnih urah in lokacijah terminov vas bomo obveščali na spletni strani ZD Domžale.

Uspešnost testa hoje je ocenila tudi Manca Jereb, fizioterapevtka Zdravstveno vzgojnega centra v Domžalah: »Testa se je udeležilo veliko občanov in udeležencev naših preventivnih skupin, kar potrjuje dejstvo, da so ljudje vedno bolj ozaveščeni o pomembnosti preventive. Veseli me dejstvo, da ljudje v lokalni skupnosti poznajo Zdravstveno vzgojni center in naše delavnice. Ob tej priložnosti bi se v imenu Zdravstveno vzgojnega centra za sodelovanje zahvalila Zavodu za šport Domžale, ekipi referenčnih sester in vodstvu Zdravstvenega doma Domžale. Kot omenjeno, pa bo letos aktivno leto tudi za nas, pripravljamo še štiri teste hoje, Festival zdravja v Mengšu in Moravčah, 17. aprila nas lahko najdete tudi na občinski prireditvi v Češminovem parku Spoznajmo se, praznujmo skupaj. Priložnosti za “miganje” in spoznavanje zdravega načina življenja bo tako še veliko.«

Ekipa Zdravstveno vzgojnega centra Domžale

 

Tagi