Z Vrtiljakom želja, novoletnim bazarjem in hiškami gremo Zvečer v mesto

V torek, 10. decembra 2019, bomo na Glavnem trgu ob 17. uri odprli vrata lesenih hišk, ki bodo zasijale tudi v luči pravljice Vrtiljak želja v izvedbi gledališke skupine Vrtca Antona Medveda Kamnik pod vodstvom ravnateljice vrtca mag. Liane Cerar, zbrane pa bo pozdravil tudi župan Matej Slapar.

Torkovo dopoldansko dogajanje bo polno otroškega smeha in decembrskega veselja ob ustvarjanju prazničnega vzdušja. Ob 10. uri bodo na Glavnem trgu ob lesenih hiškah namreč otroci Vrtca Antona Medveda Kamnik, Zasebnega vrtca Zarja, Zasebnega vrtca Sonček in Zasebnega vrtca Peter Pan ter CIRIUS-a Kamnik, Podružnične šole Vranja Peč, Osnovne šole Marije Vere in Osnovne šole 27. julij ulice Kamnika olepšali s smrečicami in jih krasili z novoletnimi okraski, ki so jih sami ustvarjali. Sprejela jih bosta župan Matej Slapar in vodja decembrskih prireditev, vršilec dolžnosti direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Franci Kramar. Ob 15. uri nam strokovni sodelavci Vrtca Antona Medveda Kamnik pripravljajo tradicionalni novoletni bazar in nas vabijo, da z njimi delimo srečo, saj so skupaj z otroci in starši pripravili raznovrstne izdelke. Zbrana sredstva bodo namenili v Sklad vrtca. Z Vrtiljakom želja bomo ob 17. uri tako začeli z večdnevnim programom Zvečer v mesto.

Občina Kamnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, Kulturno društvo Priden možic in Mladinski center Kotlovnica vas ob 17. uri vabimo na Glavni trg, kjer boste lahko v lesenih hiškah do 30. decembra našli novoletna darila pri različnih ponudnikih. Vaše najdražje boste lahko razveselili z darilci kot so igrače za otroke, pletene odeje velikanke, kape in rokavice, drobižnice in nahrbtniki, novoletni okraski, naravna kozmetika, domače potice in sladice, med in medeni izdelki in še in še. Seveda bo iz njih tudi prijetno zadišalo po božičnih praznikih. Namen lesenih prodajnih hišk je, da skupaj z že obstoječimi ponudniki storitev in izdelkov na Šutni in v mestnem jedru, zaokrožijo podobo najlepše kamniške ulice in našega mesta kot malce drugačnega, a zanimivega in raznovrstnega nakupovalnega središča. Slednje se po dolgem času prebuja in prav vaš decembrski obisk bo potrdil naša prizadevanja k oživljanju starega mestnega jedra.

Klemen Brumec/Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik.

Naslednji dan, 11. decembra 2019, pa začnemo z Odrom v mestu, ki bo do 21. decembra 2019 gostoval na parkirišču pri Kavarni Veronika. Oder bo pod streho in ogrevan, zato vreme in mraz ne bosta ovira, obiskovalci boste uživali v otroških predstavah, koncertih, glasbenih in humorističnih nastopih, celo ski disco pod disco kroglo z ogledalci nas čaka. Ne bo vam žal, če se boste na tem mestu le za trenutek ustavili in uživali v toplem prazničnem ambientu, ali pa kar cel večer preživeli v naši družbi in družbi zanimivih nastopajočih za otroke in odrasle.

Čupakabra, gusarsko gledališče, plesna šola, pojmo z Božičkom, Pot v Tadam, Nepričakovni tiger pri babici Pra in še mnogo drugih zanimivosti za otroke in družine. Za malo bolj odrasle pa koncerti, stand up, govorjenje iz trebuha, Podokničar, Fiddle Banda, in, traram traram, po dolgih letih v centru Kamnika spet – disco. Dobri stari hotel Šimnovec bomo simbolično za vas postavili kar na Oder v mestu, saj bodo tam odmevale znane melodije konca 80′ in začetka 90′, kot nekoč v Šimnovcu, Laserju, Suš’nku, Encijanu in drugod, tokrat celo izpod prstov takratnih legendarnih kamniških DJ-ev. Naj vam namignemo, glasba bo predvajana le iz starih plošč in kaset. Zvečer v mesto!

Klemen Brumec/Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik.

Otroci bodo lahko za Kavarno Veronika jahali ponije, tisti najbolj navdušeni športniki pa bodo na drsalni plošči kamniškega mestnega drsališča drsali v ritmih glasbe. Oder v mestu bo ob 17.30 odprla cirkuška skupina Čupakabra s predstavo Cirkus Kolibris, ob 19. uri pa bomo s koncertom Kamničanke in izjemne glasbenice Mance Berlec bomo zaključili prvi dan v sklopu programa Pravljični Kamnik: Zvečer v mesto.

Vljudno vabljeni k ogledu celotnega dogajanja Pravljičnega Kamnika: Zvečer v mesto, ki je dostopno na spletni povezavi www.visitkamnik.com, spremljate pa nas lahko tudi na Facebook povezavi Živim Kamnik.

Kje se torej dobimo? Gremo Zvečer v mesto!

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik

 

Tagi