Vreme zagodlo gasilcem, zato je veselica na Pšati odpovedana!

Letošnje poletno vreme ni nič kaj preveč naklonjeno prireditvam na prostem. To so danes občutili gasilci PGD Pšata – Dragomelj, ki so zadnji mesec veliko svojega prostega časa namenili pripravi za njihovo tradicionalno gasilsko veselico. Zaradi dežja so današnjo veselico, ki naj bi se začela ob 20. uri na Pšati odpovedali.

Ker upanje umre zadnje, so gasilci PGD Pšata – Dragomelj do zadnjega upali, da se bodo temni oblaki le odmaknili, nebo pa razjasnilo in da bi veselica potekala po planu. Žal se jim ta želja ni uresničila, veliko dela in priprav na veselico je šlo zaradi tega v nič. Seveda bodo zaradi muhastega vremena poleg gasilcev prikrajšani tudi mnogi drugi, saj je veselica na Pšati vedno bogata s ponudbo kulinaričnih dobrot, odlično postrežbo luštnih kelnaric, bogatim srečelovom. Letos naj bi za veselo družbo skrbel ansambel Saša Avsenika.

Gasilci PGD Pšata – Dragomelj prosijo za razumevanje in vas pozdravljajo z gasilskim pozdravom »Na pomoč!«

So pa gasilci pod streho spravili današnjo gasilsko – reševalno vajo, ki je proti večeru potekala v zaselku Mavnče pri Dragomlju. Več o tem na našem portalu jutri, za pokušino, pa si lahko ogledate del te vaje.

Miha Ulčar; Foto, video: Miha Ulčar

Tagi