V restavraciji Falafel & fatajer boste doživeli vrhunsko arabsko kulinariko, ki se meša z okusi Slovenije

Veliko ljudi si za svoje popotovanje izbere kakšno daljno deželo, med njimi so zelo priljubljene destinacije na Bližnjem vzhodu, ki poleg svoje raznolike kulture ponujajo tudi lokalno kulinariko. In ravno eden izmed vrhunskih užitkov, brez katerega si ne predstavljamo potovanja, je hrana, saj so vtisi s potovanja povezani z oceno hrane, ki smo jo uživali. Če je bila dobra, potem si želimo, da bi se še kdaj znašla na našem jedilniku, kar pa je običajno bolj želja, kot realnost, saj bi se morali za kulinarično razvajanje ponovno podati na potovanje. Razen v primeru, ko ponudba hrane, ki smo jo uživali na našem popotovanju, pride v našo neposredno bližino.

Nedolgo nazaj je v Mercator Centru v Domžalah svoja vrata odprla restavracija Falafel & fatajer s ponudbo hrane z Bližnjega vzhoda, ki jo odlikujejo zelenjava in začimbe. Kljub temu, da smo Slovenci v osnovi bolj zadržani, kar se tiče novosti, sploh v hrani, saj radi prisegamo na tradicionalne slovenske jedi, pa je bila nova restavracija s ponudbo hrane z okusom Orienta, med ljudmi takoj zelo dobro sprejeta. Poleg tega, da je hrana lepa na oko, oči namreč jedo prej kot usta, je tudi zelo okusna.

Ponudba arabske hrane, ki so jo poslovenili

V restavraciji Falafel & fatajer so med letošnjim poletjem poskrbeli, da je njihova ponudba še pestrejša, orientalski okusi pa se prelivajo s slovenskimi. Novost, ki sta jo uvedla nova lastnika, je ta, da je arabska hrana prilagojena slovenskemu okusu, saj je veliko sestavin izključno slovenskih, med njimi tudi priloge, saj Slovenci radi prisegamo na domače. Pravzaprav bi lahko rekli, da gre za ponudbo arabske hrane, ki so jo poslovenili. Prvi odzivi strank so izredno pozitivni, saj so nad ponudbo in okusno hrano navdušene.

Nova lastnika sta med letošnjim poletjem poskrbela, da je ponudba še pestrejša, orientalski okusi pa se prelivajo s slovenskimi.

Okusna hrana, ki je obenem še lahka in zdrava

Ob tem velja poudariti, da ne gre za restavracijo s hitro prehrano, saj je vsa njihova hrana, ki je vedno sveža in pripravljena sproti, lahka in zdrava, vsebuje pa veliko zelenjave. V ponudbi ne manjka zelenjavnih jedi, kar je dobrodošlo tudi za vse tiste stranke, ki prisegajo na vegetarijanske jedi, saj restavracij s takšno ponudbo hrane v naših koncih ni veliko.

Ko jih boste obiskali, si vzemite čas in uživajte v hrani. Takrat, ko je čas za obrok, pozabljamo, da se je treba včasih tudi malo ustaviti ter uživati tudi v kakšnih jedeh, ki na našem jedilniku niso pogosta. Sploh, če imamo to možnost, da se kaj takšnega da dobiti kje v naši bližini. Če pa je hrana ob tem še slastna in lepa na oko, oči namreč jedo prej kot usta, potem je na koncu zadovoljstvo toliko večje. Da je hrana res lepa na oko, se lahko iz prve roke prepričate na fotografijah, ki smo jih naredili v tej restavraciji.

V restavraciji Falafel & fatajer se orientalski okusi prelivajo s slovenskimi.

Raznolika ponudba hrane za prav vsak okus

V njihovi ponudbi boste našli izredno raznoliko arabsko hrano: falafel, fatajer, mesno in zelenjavno pido, kabso, šavarmo, arabske čevape, mesni hamburger, falafel hamburger, fingerse, frigane kalamare in kalamare na žaru, lečno juho, različne solate in priloge. Njihova hrana zaradi zelenjave ni tako kalorična, začimbe pa so blage in aromatične, kar da hrani poseben okus. Za falefel, ki je narejen iz čičerike in začimb, ste zagotovo že slišali, saj je na vzhodu tako priljubljen, da ga prodajajo kot hitro hrano na ulicah in v restavracijah, pri nas pa ga poznamo kot vegetarijansko alternativo. Fatajer je nadevano krušno testo. Gre za prigrizek, na katerem so lahko sir, skuta, mleto meso, špinača in začimbe. Tudi pida je orientalski približek naše pice z različnimi nadevi.

Vsa hrana je sveža, pripravljena sproti in prilagojena slovenskemu okusu.

Nikakor ne moremo mimo sladic. Baklava z orehi ali pistacijami, tiramisu, palačinke in ježki so tako slastni, da bodo zagotovo prepričale ljubitelje sladkih jedi. Privoščite pa si lahko tudi pravi arabski čaj.

Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji sladkih jedi, saj imajo v ponudbi kar nekaj odličnih sladic.

Vrhunski svet arabske kulinarike, ki se meša z okusi Slovenije

Ponudbo bodo v prihodnosti še razširili, v načrtu imajo tudi dnevni meni. Seveda ste lepo vabljeni, da jih obiščete in se prepričate še sami. Mi smo od tam odšli več kot zadovoljni, saj so nas jedi prepričale, obenem pa so nas popeljale v vrhunski svet arabske kulinarike, ki se meša z okusi Slovenije. Nikakor ne smemo pozabiti omeniti, da so cene njihovih jedi zmerne, za kar vam bo ob obisku nadvse hvaležna vaša denarnica.

Restavracija Falafel & fatajer Domžale, ki se nahaja v Mercator centru Domžale na Cesti talcev 4, je odprta od ponedeljka do sobote, od 9. do 21. ure. Ob nedeljah in praznikih pa je čas za počitek, saj je restavracija takrat zaprta.

Restavracija Falafel & fatajer se nahaja v Mercator centru Domžale.

Pokličete jih lahko na telefonsko številko 064 248 710 ali 070 647 548.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Karin Božič

Tagi