V Medgeneracijskem centru Bistrica upihnili šest svečk

Spet je leto naokoli in spet smo leto dni starejši, 365 dni bolj zreli in 53 tednov bolj modri … V Medgeneracijskem centru Bistrica v Domžalah, kjer starostnikom ponujajo priložnost, da svoja leta preživijo v varnem in prijetnem okolju ter nudijo raznovrstne storitve na enem mestu, obenem pa so edini, ki imajo oskrbovana stanovanja v povezavi z domskim delom, so v torek, 13. novembra 2018, praznovali šesti rojstni dan, ki so ga obeležili tako, kot se za rojstni dan spodobi.

Trinajsta številka ali pa trinajsti dan je srečen dan za Medgeneracijski center Domžale. Odprli so ga namreč 13. novembra 2012, za njimi je šest let sobivanja in soustvarjanja v dobrem in slabem, veliko stanovalcev je prišlo, nekaj žal »odšlo«, a njegova lega je res enkratna. Medgeneracijski center Bistrica se nahaja v neposredni bližini Športnega parka Domžale in je povezan s parkovno-rekreacijsko zeleno osjo ob Kamniški Bistrici. V njem so oskrbovana stanovanja in prostori institucionalnega varstva. Središče dogajanja je pritličje, kjer se družijo stanovalci in zunanji obiskovalci. Tu so tudi prostori za dejavnosti različnih društev in organizacij ter lokali s pestro ponudbo.

In šest let po odprtju je bilo ponovno slavnostno. 13. novembra 2018, so namreč pripravili svečano prireditev ob šesti obletnici, na kateri ni manjkalo glasbe in pesmi, balonov, govorov ter seveda torte. V kulturnem programu je sodelovala Moravška Mara s svojimi pevkami, harmonikar Blaž, dijakinji Gimnazije Domžale Barbara in Kristina, klarinetist Sašo Debelec, Marija Kos, sicer zaposlena v MGC Bistrica, ki je raztegnila svoj meh ter Maksimilijana Rogina,, tudi zaposlena v MGC Bistrica, ki je prebrala spis najstarejše prebivalke doma, ki je žal v 99. letu pred kratkim umrla.

Prvi rez v torto ob šestem rojstnem dnevu MGC Bistrica je naredil direktor Primož Cimerman.

Primož Cimerman, direktor Medgeneracijskega centra Bistrica je dejal, da dom predstavlja nov pristop zagotavljanja pogojev za aktivno ter z vsebino bogato in dejavno življenje v človekovem tretjem življenjskem obdobju. V krajšem govoru je poudaril pomembnost vezi med zaposlenimi in stanovalci, v širjenju kulturnega in športnega udejstvovanja vseh za boljšo in zdravo starost.  Pozdravil pa je tudi predstavnika ustanoviteljev, Anico Rovanšek in Janeza Žagarja, ki sta se udeležila svečane prireditve ter seveda vse stanovalce in zunanje obiskovalce, ki so se udeležili praznovanja.

Sledil je prihod torte ob pesmi vseh nastopajočih in obiskovalcev, najmlajši petletnik pa je upihnil vseh šest svečk, ki so krasile torto. Prvi rez je naredil direktor Primož Cimerman, zatem pa so jo razdelili med vse prisotne.

Čestitke MGC Bistrica za šest let delovanja tudi z naše strani!

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi