V Domžalah ideje, ki prekašajo Kitajce!

»Vsako idejo, ki jo imate, v istem trenutku razvija že 30 Kitajcev! Vaša konkurenčna prednost pa je v izvedbi,« je polni predavalnici slušateljev razodel več kot odličen in karizmatičen startupovec in vodja oddaje Štartaj Slovenija, Matija Goljar. Svoje izkušnje in znanje je na 2. startup delavnici delil s krogom idej polnih mladih potencialnih podjetnikov.

Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale je v četrtek, 17. maja 2018, v okviru SPOT svetovanja Osrednjeslovenska regija izvedla 2. delavnico druge serije startup delavnic ŠTARTAJ DOMŽALE! Delavnice se je udeležila kopica mladih potencialnih podjetnikov in tistih, ki potrebujejo sveže ideje in jih startup še posebej zanima.

»Pri Googlu so zelo odprti za vse vrste investicij. Ko pridete tja, vam dajo eno uro, da ustvarite prototip, nato pa se odločijo, če bodo v vas investirali. Namesto, da pol leta razvijate svoj produkt, raje prvo skico pokažite nekomu, ki bi bil verjetno zainteresiran zanj, nato pa ga glede na reakcijo izboljšajte in na koncu izdajte dovršeno razvit produkt,« je udeležencem pojasnil poslovnež in ustanovitelj ter vodja Ustvarjalnika, prvega slovenskega pospeševalnika mladinskega podjetništva.

Startupovec Matija Goljar: »Tipična firma je predvidljiva sama po sebi. Startup pa se uči.«

Na srce jim je položil tudi naslednje: »Napačno je razmišljanje, da že v začetku razmišljamo, da moramo naredit nekaj velikega. Pomembno je, da razmišljamo o malih stvareh, o tem, kaj je tisto malo, kar lahko naredimo, da se bo svet izboljšal.« K naslednji modrosti pa mu je pritrdila tudi soorganizatorka dogodka in podjetniška mentorica Mellanie Grudniik: »Podjetništva se ne da naučiti iz knjige. Ste se metov na koš učili iz knjige? Zagotovo ne. Točno tako je s podjetništvom. Če se ga boste učili iz knjige, ne boste prav daleč prišli.«

Ob tej priložnosti vsi zainteresirani vabljeni na 3. startup delavnico za mlade, ki bo že v sredo, 23. maja 2018. Tokrat bo Obrtna zbornica Domžale skupaj z Matijo Goljarjem iz Ustvarjalnika prikazala, kako prodati svojo idejo/produkt.

Zagotovo je med vami kar nekaj takih, ki se spogledujejo s podjetništvom in svežimi idejami. Delavnic se lahko udeleži vsak, potrebna je le predhodna prijava. Odzivi udeležencev že izvedenih delavnic so izjemni. Prijavi se še danes: info@startupdomzale.si

Miha Ulčar; Foto: Območna obrtno-podjetniška zbornica Domžale

Tagi