Tudi na domžalskem bo gneča s kandidati za poslance državnega zbora

Z današnjim dnem se je začela predvolilna dirka, ki bo trajala vse do 3. junija 2018, do 19. ure, ko bo znano koliko zaupanja volivk in volivcev je dobila posamezna politična stranka, ki se je podala v boj za poslanske mandate na letošnjih predčasnih volitvah v Državni zbor Republike Slovenije. Kot boste lahko videli v nadaljevanju, predstavljamo seznam pravočasno vloženih list  v 4. volilni enoti (Volilna enota Ljubljana Bežigrad), kamor spadata 10. in 11. volilni okraj, bo ponudba kandidatk in kandidatov, ki se potegujejo za zaupanje volivk in volivcev, kar pesta. Pester pa bo tudi mesec pred nami, saj nas bodo kandidatke in kandidati v tem času na različne načine nagovarjali, da jim zaupamo svoj glas.

Na podlagi podatkov volilnih komisij volilnih enot (VKVE) objavljamo seznam pravočasno vloženih list kandidatov po volilnih enotah, ki so jih politične stranke vložile do izteka zakonskega roka, do 3. 5. 2018 do 24.ure. V volilni enoti 4, v katero spadata 10. volilni okraj (del občine Domžale, ki obsega območje krajevnih skupnosti: Homec-Nožice, Radomlje, Rova, Vir, Dob, Krtina, Ihan, Simona Jenka Domžale ter občini Lukovica in Moravče) in 11. volilni okraj (del občine Domžale, ki obsega območje krajevnih skupnosti: Preserje, Jarše-Rodica, Slavko Šlander Domžale, Venclja Perka Domžale, Dragomelj-Pšata ter občini Trzin in Mengeš), je bilo do tega roka pravočasno vloženih 23 list kandidatov.

VKVE bodo v naslednjih dneh vložene liste kandidatov pregledale in ugotovile, ali so vložene liste zakonite. Če lista kandidatov ni določena v skladu z zakonom (ZVDZ), jo volilna komisija volilne enote zavrne. Če pa izpolnjuje vse zakonske zahteve (pogoje), jo potrdi. VKVE morajo izdati odločbe o potrditvi oziroma zavrnitvi list kandidatov, sestaviti seznam potrjenih list kandidatov v volilni enoti po vrstnem redu, ki se določi z žrebom in sestaviti seznam kandidatov, o katerih se glasuje v posameznih volilnih okrajih, najkasneje do 13.5.2018.

V nadaljevanju objavljamo seznam pravočasno vloženih list kandidatov v  4. volilni enoti (Poimenski seznami bodo znani, ko bodo volilne komisije volilnih enot izdale odločbe o potrditvi/zavrnitvi list kandidatov in sestavile seznam kandidatov po posameznih volilnih okrajih in sicer najkasneje do 13. 5. 2018).

 1. DOBRA DRŽAVA – DD
 2. GIBANJE ZEDINJENA SLOVENIJA
 3. DESUS – DEMOKRATIČNA STRANKA UPOKOJENCEV
 4. SOCIALNI DEMOKRATI – SD
 5. LISTA MARJANA ŠARCA – LMŠ
 6. SLOVENSKA DEMOKRATSKA STRANKA – SDS
 7. STRANKA MODERNEGA CENTRA – SMC
 8. SLOVENSKA NACIONALNA STRANKA – SNS
 9. SLS – SLOVENSKA LJUDSKA STRANKA
 10. STRANKA ALENKE BRATUŠEK
 11. NOVA SLOVENIJA – KRŠČANSKI DEMOKRATI – NSI
 12. ANDREJ ČUŠ IN ZELENI SLOVENIJE
 13. ZDRUŽENA LEVICA IN SLOGA
 14. GAS – GOSPODARSKO AKTIVNA STRANKA
 15. LNBP – LISTA NOVINARJA BOJANA POŽARJA
 16. PIRATSKA STRANKA SLOVENIJE
 17. KANGLER & PRIMC ZDRUŽENA DESNICA – GLAS ZA OTROKE IN DRUŽINE, NOVA LJUDSKA STRANKA SLOVENIJE
 18. GIBANJE SKUPAJ NAPREJ
 19. LEVICA
 20. SOLIDARNOST, ZA PRAVIČNO DRUŽBO
 21. SSN -STRANKA SLOVENSKEGA NARODA
 22. SOCIALISTIČNA PARTIJA SLOVENIJE
 23. ZA ZDRAVO DRUŽBO

Vse politične stranke, ki bodo sodelovale na letošnjih predčasnih volitvah v Državni zbor Republike Slovenije, bodo imele v času volilne kampanje možnost predstavitve svojih kandidatk in kandidatov tudi na našem portalu in sicer v skladu z Uredniškimi pravili spletnega portala domžalec.si ob predčasnih volitvah v Državni zbor Republike Slovenije.

Miha Ulčar; Foto:

Komentarji uporabnikov
Tagi