Tradicionalna pepelnična pojedina v gostilni Keber

S pepelnico se začenja postni čas – pepelnična sreda je prvi postni dan. Za večino ljudi na ta dan na jedilniku ni mesa in drugih dobrot. So pa po tradiciji na meniju ribe in ribje jedi. Marsikje je bila nekoč na ta dan značilna ribja ali slanikova pojedina, na katero so vabile znane gostilne. Nekatere med njimi ohranjajo to tradicijo še naprej. Med njimi je gostilna Keber v Domžalah, kjer že vrsto let na ta dan pripravijo pepelnično oziroma postno pojedino.

Že več kot dvajset let na pepelnično sredo v gostilni Keber v Domžalah pripravijo postno pojedino, ki vsebuje različne vrste rib in ribjih jedi ter še marsikaj gurmanskega, kar si lahko privoščite na ta dan. Letos za pepelnično sredo, 26. februarja 2020, pripravljajo zelo zanimiv in pester meni postnih jedi, ki vam ga predstavljamo v nadaljevanju. Prepričani smo, da se vam bodo ob branju letošnjega menija postne pojedine cedile sline in marsikdo si bo sam pri sebi dejal, zakaj ni že danes pepelnična sreda. V tolažbo pa vam je lahko to, da je postna pojedina že skorajda pred vrati.

Hladne predjedi

tatar prekajene postrvi
solata di mare
slanik s čebulo
hobotnica v solati
škampov koktail
bakalar na belo
prekajen losos s smetanovim hrenom

Tople predjedi

polži po Kebrovo
ocvrte sardelice
školjke v beli buzari (0,5 kg)
ocvrti žabji kraki s tatarsko omako
pljukanci z gamberi in bučkami

Juha

lososova juha hera bumbarasa

Glavne jedi

file orade na pireju sladkega krompirja z mlado špinačo
gratinirane školjke iz krušne peči
frigani lignji z žlebastim krompirjem in tirolsko omako
tunin steak na pisanem vrtičku
file postrvi na ajdovi kaši z jurčki
morska cula
poširan losos s krompirjem in zeliščno majonezo

Sladice

tortica češmin
sladka trobentica
limonin sorbet

Dober tek vam želi kolektiv gostilne Keber!

Rezervacije sprejemajo na telefonski številki 040 996 369 (Andrej), oziroma na e-naslovu: gostilna.keber@gmail.com.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

 

Tagi