38. Tednik Domžalca: Najbolj aktualne tedenske novice

Ponedeljkov večer je tu in z njim tudi Tednik Domžalca, v katerem vam predstavljamo izbor aktualnih tedenskih novic, ki jih je vas pripravila ekipa spletnega portala domžalec.si. 

Ob 20. uri bo na sporedu 38. Tednik Domžalca, v katerem vas bo voditeljica Karin Lisjak popeljala skozi izbrane aktualne dogodke preteklega tedna. Gre za predstavitve aktualnih novic v obliki video pregleda. Seveda si je posamezno oddajo možno ogledati tudi kasneje. Vabljeni k ogledu!

V uvodu Tednika Domžalca vam bomo najprej predstavili projekt obnove javne mestne površine – mestnega trga pred veleblagovnico v Domžalah. Sledi novička o nazivu Prostovoljstvu prijazna občina, ki ga je za aktivno spodbujanje prostovoljstva občanov in podporo delovanju prostovoljcev in prostovoljskih organizacij pridobila Občina Domžale. V nadaljevanju se bomo sprehodili do občin Lukovica in Mengeš. Občina Lukovica je pristopila k vseslovenskemu prostovoljskemu projektu za mobilnost starejših PROSTOFER, na Dobenu pa se zaključuje projekt vodohrana, kjer je Občina Mengeš pred časom za izboljšanje oskrbe s pitno vodo in izboljšanje požarne varnosti, pristopila k posodobitvi starega vodohrana.

Sledi reportaža z 29. pohoda po poteh vojne za Sloveniji, ki je letos v domžalski občini potekal po poteh tajnih skladišč orožja in streliva. Pokukali bomo v zakulisje pogovora na Srečanju pod slamniki, kjer so tokrat govorili o Goričici, kjer je okolica cerkve v zadnjih letih doživela več sprememb in novo ureditev, med drugim so bile odkrite sledi taborskega obzidja iz 16. stoletja, ki so se zaradi prizadevanj domače javnosti predstavile v novem tlakovanju. Sledi športna novička iz tabora NK Radomlje, saj so nogometaši postali prvaki 2. SNL in se ponovno uvrstili v elitni razred slovenskega nogometa. Za zaključek Tednika pa vam bomo predstavili še napovednik dveh dogodkov, ki bosta potekala v tem tednu.

Tednik Domžalca bo na sporedu ponovno čez teden dni. Seveda pa vabljeni k rednemu spremljanju novic na našem spletnem portalu domžalec.si, kjer vas skozi dan in če je potrebno tudi ponoči, čakajo aktualne novice. Ekipa Domžalca je na preži 24 ur!

Miha Ulčar, glavni in odgovorni urednik

 

Tagi