Svet bodo s spodnjim perilom in bojem proti komarjem izboljšale ženske

V četrtek, 7. junija 2018, je na Območni obrtno-podjetniški zbornici Domžale (Obrtni zbornici Domžale) potekal finalni izbor zmagovalcev projekta 2. serije Štartaj Domžale. V finalu je svoje podjetniške ideje predstavilo osem najbolj nadobudnih podjetnikov, med katerimi je strokovna komisija izbrala dve zmagovalki.

Na razpis Generatorja in finalno predstavitev so se prijavili posamezniki in ekipe iz Domžal, Doba, Kamnika, Polhovega Gradca, Škofje Loke, Žiri in Radomelj. Zmagali sta Mateja Čibej iz Domžal s poslovno idejo Catharina Rose, spodnje perilo, ki je prav posebej prilagojeno za ženske, ki so prebolele raka na dojkah, in Mojca Gomezel iz Ljubljane, s svojim Antikomarčkom, sto odstotno naravnim mazilom proti pikom komarjev in drugih insektov.

Ocenjevalno ekipo so sestavljali Karolina Vrtačnik, direktorica Obrtne zbornice Domžale, Marjeta Podpeskar Omahen, predstavnica Občine Domžale, Andrej Počivavšek, podjetnik Skupine Počivavšek d.o.o. in član zbornice, Mellanie Grudniik, podjetnica, članica zbornice in vodja Generatorja ter Aljaž Osetič iz Ustvarjalnika, motivator in predavatelj bodočim podjetnikom. Mellanie Grudniik, predsednica ocenjevalne komisije Štartaj Domžale, je ob zaključku izbor komentirala takole: »Vsem, ki ste danes predstavljali svoje poslovne ideje, čestitam za pogum in vztrajnost. Izbor ni bil lahek, saj je bilo med predstavljenimi poslovnimi idejami veliko fantastičnih. Zame ste vsi zmagovalci, prepričana sem, da ste od naših srečanj vsi veliko odnesli.«

Obstoječim stanovalcem Generatorja sta se pridružili dve novi stanovalki. Prvo mesto si je pripitchala Mateja Čibej s svojo podjetniško idejo prav posebnega perila Catharina Rose Mastectomy Intimates, ki ženskam tudi ob izgubi dojk vrača ženstvenost in jim omogoča, da zasijejo v vsej svoji veličini. Vrhunsko izdelano perilo je narejeno tako, da se prilagaja vsaki protezi. Naj vaša ženstvenost ponovno zasije s po meri izdelanim perilom Catharina Rose. Drugo mesto pa je zasedla Mojca Gomezel s svojo poslovno idejo Antikomarčka, sto odstotnega naravnega mazila, ki je izjemno nežno do kože, a hkrati močan odganjalec klopov in komarjev. Za zabavo brez skrbi, Antikomarček poskrbi!

Štartaj Domžale je skupni projekt Obrtne zbornice Domžale in Občine Domžale. Projekt, ki je namenjen spodbujanju podjetniške ustvarjalnosti, je doslej pritegnil k sodelovanju okoli 50 nadobudnih podjetnikov.

Miha Ulčar; Foto: Obrtna zbornica Domžale

 

Tagi