Špagetnica – brezplačna kreativna delavnica

V Tednu Vseživljenjskega učenja (TVU) Vas Društvo Kreativni nomadi vabi na brezplačno kreativno delavnico ŠPAGETNICO, kjer se bomo naučili ustvarjati priročne izdelke iz obrabljenih majic.

Delavnica bo potekala v soboto, 26.9.2020, v Centru za mlade v Domžalah na Ljubljanski cesti 58 od 10:00 – 13:00 ure. Potrebne so predhodne prijave na: kreativninomadi@gmail.com. Več o dogodku si lahko preberete na njihovi FB strani: kreativninomadi

Na kreativni delavnici ŠPAGETNICI bomo iz bombažnih špagetov, ki jih bomo sami naredili s pravilnim razrezom majic, ustvarili danes tako priljubljene trakove za lase, verižice in zapestnice v tehniki makrame. Izdelke bomo domov odnesli v preprostih trajnostih vrečkah, ki jih bomo prav tako sami izdelali iz majic.

Vsak udeleženec naj s seboj prinese 4 obrabljene bombažne majice, najbolje različnih barv.

Delavnica je primerna za vse starostne skupine, otroci mlajši od 12. let naj pridejo v spremstvu odrasle osebe.
Naučili se bomo kako na preprost način lahko ponovno uporabimo bombažne majice za lep moden dodatek. S tem ne bomo obremenili okolja, saj bomo naše izdelke lahko uporabljali še leta in leta. Kot vemo je tekstilna industrija druga največja svetovna onesnaževalka. Rešitev za takšno stanje je več, najbolj radikalna pa ta, da prenehamo kupovati nova oblačila in dodatke, re-uporabimo dotrajana oblačila, tudi na način, ki vam ga bomo pokazali.

Delavnica bo potekala v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Vabljeni, da z nami preživite kreativno sobotno dopoldne.

Društvo Kreativni nomadi

 

Tagi